Teatru de clasă…liceală

February 5, 2008 scris de  
In categoria Evenimente

Festivalul de teatru “Mark Twain” a debutat ieri cu trupele formate din copiii de la şcoala primară. De astăzi, la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă, intră în concurs elevii de gimnaziu şi liceenii. Intrarea este liberă.

Manifestarea a ajuns la ediţia a V-a, dar este abia al doilea an pentru concursul pe licee. Favoriţii competiţiei de anul acesta sunt actorii trupei AS, ai liceului Gheorghe Lazăr, din Bucureşti. Mâine, de la ora 15.00, ei vor prezenta spectacolul “Doctor fără voie”, după Molière.

Juriul festivalului este compus din actorii Anca Sigartău, Ion Arcudeanu, Rodica Popescu-Bitănescu şi Gabriel Coveşeanu. În concursul pe licee au intrat 15 trupe, care se vor înfrunta pentru premiile “Mark Twain”(regie), “Huckleberry Finn” şi “Tom Sawyer”(cel mai bun spectacol). Valoarea totală a premiilor se ridică la 3000 de euro şi se traduce în obiecte şi cursuri de actorie.

Anul trecut, la ediţia a IV-a, favoriţii de la Gheorghe Lazăr au câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare masculină şi premiul pentru tinere speranţe. Anul acesta, ei speră să câştige marele trofeu, “Lumea-ntreagă e o scenă”.

Comments