Virginitatea la femei

March 2, 2009 scris de  
In categoria Totul despre sex

tipa-superba
Elementul cel mai important al virginitatii este himenul, o membrana subtire care se afla la nivelul orificiului vaginal. El este de diferite forme si grosimi, difera de la femeie la femeie. Esential este sa stim ca la o fetita poate masura intre 10-12 milimetrii, iar la pubertate 18-20 de milimetrii. Himenul este perforat in centru, orificiul fiind pentru eliminarea menstruatiei, dar si acest orificiu poate fi de diferite dimensiuni.

Exista posibilitatea ca o adolescenta sa isi poata pierde virginitatea fara sa stie printr-o serie de exercitii fizice, folosirea tampoanelor etc. Dar cel mai des ruperea himenului se produce prin penetrare, prin actul sexual. Depinde foarte mult de ce natura este acest act pentru ca o penetrare mai blanda poate sa intarzie ruperea himenului mai ales daca acesta este flexibil, iar o penetrare mai “brutala” poate avea mai multe sanse de a produce dezvirginarea. Insa nu este intotdeauna necesar sa sangerezi. Depinde de foarte multi factori inclusiv gradul de vascularitate al acestui himen.

Important mai este de stiut faptul ca ruperea acestei membrane nu este totala decat in momentul primei nasteri prin dilatarea orificiului vaginal.
fusta-mini O data lamurita problema himenului, trebuie sa atacam putin si planul psihic.
Virginitatea nu este o eticheta. Nu te caracterizeaza ca fiind o persoana buna sau rea fata de celelalte perosane. Unii privesc virginitatea ca pe un simbol al constiintei ficaruia, ca pe oportunitate.

Femeile au privilegiul de a decide si de a sti cand sa ii puna capat virginitatii.
Un lucru foarte important de inteles este acela ca femeile nu “ofera virginitatea”. Nu este un lucru de vanzare si nici ceva ce poti dona. Un alt lucru foarte important este acela ca nimeni nu poate sa spuna ca esti pregatita sau nu sa iti incepi viata sexuala. Probabil ati auzit de foarte multe ori vorba “sex-ul se face cu capul (creierul)”, iar asta este adevarul. Creierul este organul cel mai important intr-o relatie sexuala. Prin urmare, cum nimeni nu poate intra in capul tau sa te controleze sau sa iti citeasca gandurile virginitatea ta se va pierde numai atunci cand vrei tu, indiferent cat esti de spontana sau de calculata.

Nu uita ca un lucru foarte bun este sa fii informata corect, sa mergi la ginecolog pentru controlul de rutina periodic si sa discuti orice problema ai cu parintii su cu partenerul tau. Pentru ca ai nevoie de o buna sanatate fizica si psihica! Succes!

Comments