Virginitatea la baieti

March 6, 2009 scris de  
In categoria Totul despre sex

cuplu-frumosDeflorarea la baieti, teoretic, se produce atunci cand ata se rupe, dar fraul preputului fiind un tesut conjunctiv el poate sa se intinde foarte mult, deci lui cele mai multe ori nu este prezenta la primul act sexual.
Ruperea atei se poate produce in diferite situatii. La primul act sexual cand tesutul se poate rupe partial si apare sangerarea. Insa ruperea se poate produce si in timpul urmatoarelor acte sexuale indiferent de varsta. Cauzele pot fi lubrifierea slaba, preludiu prea rapid sau miscari mai bruste (asta in cazul in care de obicei nu se foloseste prezervativul). O alta modalitate ar putea fi si masturbarea. De stiut este faptul ca atunci cand se rupe ata sangerarea nu dureaza mult iar rana se cicatrizeaza foarte repede.

Virginitatea ca si la femei este prezenta pe doua planuri: cel fizic si cel psihic. Despre cel fizic tocmai ce am vorbit, asa ca o sa incerc sa tratez putin si aspectul psihic.

Din punct de vedere sexual baietii sunt mult mai dezvoltati fizic, percepand atingerile inca de la varsta de 2-3 ani, deci si psihic de cele mai multe ori sunt pregatiti mai repede poate pentru un act sexual. Insa la fel ca si fetele, baietii trebuie sa accepte deflorarea in conditiile impuse de ei. Din punct de vedere psihologic dezvirginarea de catre prostituate sau femei mai in varsta il determina pe baiat sa dezvolte mai tarziu complexe (Oedip) si probleme de natura sexuala. Mai exact ii pot marca intreaga viata.

Preferabil este ca baiatul sa isi aleaga singur partenera cu care se simte cel mai bine, cu care nu se simte stanjenit si fata de care sa recunoasca faptul ca este la primul contact sexual! Astfel primeste foarte mult ajutor psihic!

Deci lucrurile de baza pe care trebuie sa le retii: in primul rand de cele mai multe ori la baieti dezvirginarea este legata in principal de act.
Nu poti considera un baiat virgin daca nu i s-a rupt ata, dar a avut unul sau mai multe contacte sexuale.

In al doilea rand, la fel ca la fete, primul contact trebuie facut in anumite conditii, stabilite de comun acord de ambii parteneri, iar baiatul trebuie si el sa isi aleaga partenera in functie de anumite criterii.

Iar in al treilea rand, sexul se face cu capul, iar daca nu sunteti pregatiti sa faceti acest pas niciodata nu veti trata ’’prima oara’’ cum va doriti indiferent de partenera si de conditii. Dar aceasta vorba, tineti minte nu se aplica nu numai la primul contact ci tine de intreaga viata sexuala, pe parcursul intregii existente. Bafta!

Comments