Virgină vs. mai puţin virgină

April 5, 2008 scris de  
In categoria Totul despre sex

Suficient de multe fete considera ca este indicat sa renunte la virginitate inainte de 18 ani. Sau era 17?

Himenul
, tesutul care protejeaza vaginul si care difera ca textura si grosime de la femeie la femeie, este doar aceasta – un tesut. Cu toate insa, in mitologia sociala, acestui detaliu fizic i-au fost atribuite suficient de multe roluri pentru ca renuntarea la el sa insemne ceva important.

femeie-buna.jpgIn momentul in care te uiti la o femeie nu poti spune – fizic vorbind, daca are sau nu himen. Unele religii considera esential, ca sa nu spun pacat, pierderea virginitatii inainte de casatorie. In viata de zi cu zi, fetele aleg sa exploreze “in sexo” tot ce le poate oferi corpul lor.

Este o alegere destul de dificil de luat, pentru ca, majoritatea considera ca a fi ceva ireversibil. Himenul insa poate “creste” sau poate fi “cusut”. Mai mult decat atat, himenul este fragil, sensibil si usor de rupt. Exista cazuri in care fetele au ramas fara himen si nu au stiut sau cazuri in care s-au nascut fara el. A fi virgina inseamna a avea acel teritoriu neexplorat.

Aceasta este ideea care pune “pe jar” baietii vanatori. Virginitatea ca stare de spirit nu are legatura cu existenta himenului, doar cu a face sex pentru prima data. De aici in colo poate trece mult timp pana sa te simti matura, implinita sexual sau femeie.

Am auzit o poveste de la un domn taximetrist. V-o spun si voua. O fata, sa-i spunem Angela, este eleva in clasa a 12, are 18 ani si provine dintr-o familie instarita. Manageriaza zilnic 100-150 de euro, iar cumparaturile si le face in strainatate. A cunoscut la un moment dat un baiat de care i-a placut si, pentru ca nu mai era virgina, a decis sa-si coasa himenul. Pana la urma s-a redezvirginat cu un fost iubit. Morala povestirii va las pe voi sa o creionati.

De asemenea, alegerea renuntarii la virginitate tot voua va apartine. Puteti incepe foarte devreme si sa nu va pese – asemeni incasilor, sau puteti astepta religios – asemeni nobililor antici, ca primul contact sa fie in noaptea nuntii. Medical insa, maturizarea sexuala continua pana la 22-23 de ani, moment in care perceptiile asupra actului sexual se schimba.

In loc de concluzie, va intreb: daca esti virgina, dar practici sex oral, e ok cu religia? Cat de virgine suntem cu adevarat? Care este momentul in care sexul ia locul virginitatii – mental, fizic, social?

Sursa foto: http://elenaciric.ro/2011/arta-de-a-fi-femeie.html

Comments