Prima noapte de sex

December 3, 2010 scris de  
In categoria Totul despre sex

Autor: Irina Ciutacu

Prima experienta sexuala este un mit in randul adolescentilor, care trebuie tratata cu seriozitate si maturitate, pentru ca te poate bantui pentru mult timp daca de pe urma ei nu ramai cu o amintire placuta.

Prima data este un moment unic, mai ales in cazul unei fete si marcheaza trecerea de la copilarie si intrarea intr-o etapa noua a vietii. Pentru ca aceasta clipa sa fie de neuitat, trebuie ca ambii parteneri sa fie pregatiti din punct de vedere fizic si psihic.

amorVremurile in care prima experienta de acest gen se intampla dupa casatorie au trecut demult, iar virginitatea este privita in ziua de azi ca un defect si ca o lipsa de experienta, si nu ca un atuu. Potrivit statisticilor, varsta la care tinerii hotarasc sa-si inceapa viata sexuala a scazut, ajungand la 16 ani.
Voi incerca sa le dau cateva sfaturi tinerelor care se hotarasc sa renunte la virginitate.

In primul rand, prima noapte de dragoste trebuie sa se intample dupa ce cunosti cu adevarat persoana cu care intentionezi sa faci pasul cel mare si dupa ce realizezi ca il iubesti. Primul act sexual este o experienta sentimentala puternica, avand rolul de a apropia partenerii si de a consolida o relatie. Sa faci sex doar de dragul de a face sex, pentru ca e la moda sau din curiozitate nu este o solutie…A doua zi vei ramane cu un gust amar si vei dori sa dai timpul inapoi.

In al doilea rand
, trebuie sa fii constienta de riscurile pe care le implica prima experienta sexuala. Protectia este foarte importanta mai ales in ziua de azi, cand pericolul de a contacta o boala cu transmitere sexuala este mare. Pe langa metodele contraceptive, este indicat sa folosesti un gel special sau o crema lubrifianta pentru a face mai usor primul contact sexual. Preludiul este o etapa esentiala pentru un raport sexual reusit. Este important pentru cei doi parteneri ca aceasta sa dureze suficient, in caz contrar, baiatul ar putea sa intampine dificultati serioase la introducerea organului genital in vaginul fetei.

Pozitia cea mai buna
pentru prima data este cea a misionarului – este buna in ideea in care partenerul tau va putea astfel controla totul.

misionarLa nivel emotional, relaxarea, increderea in sine si dezinhibarea joaca un rol decisiv in reusita primei experientei sexuale din viata ta. Mintea ta este cel mai bun detector de simt si se transforma intr-o bariera daca nu esti pregatita. Relaxeaza-ti mintea si lasa–te in voia sentimentelor.

Pentru a detensiona atmosfera, muzica data in surdina, relaxarea va vor ajuta si mai mult. Frumusetea actului in sine nu consta in faza de la final, ci in desfasurarea actiunilor voastre. Jucati-va unul cu celalalt cu sarutari, magaieri, dezbracati-va reciproc usor, intr-un mod natural.

In cazul in care daca nu iese bine de prima data sau nu vei simti o placere foarte mare, nu te impacienta. Vorba englezului “Practice makes better” ! Partea importanta este ca fiecare sa cunoasca dorintele celuilalt si sa interactioneze la nevoile acestuia. Comunicarea cu partenerul este un factor esential in orice relatie, pentru ca sexul in prima faza, nu este altceva decat sedimentarea sentimentelor unui cuplu.

Pentru a concluziona, nu uitati ca orice relatie de durata se construieste in doi si e nevoie de timp pentru a consolida sentimentele, iar sexul depinde doar de voi pentru a fi o experienta placuta!

Comments