Prea mulţi parteneri ?!

March 25, 2008 scris de  
In categoria Totul despre sex

partener.jpgLiceul, pentru multi dintre noi, inseamna perioada in care incepem: sa iesim in oras, sa purtam haine cool, sa fumam, sa chiulim de la ore plictisitoare, sa punem cap la cap planuri de viitor, proiecte avangardiste sau reviste de benzi desenate.

Pentru multi, viata de liceu implica si primele experiente sexuale. Primele relatii de lunga durata, primele flirturi sau prima “lista” de cuceriri.

Cu cat varsta la care alegi sa debutezi ca actor sexual este mai mica cu atat cresc sansele de a avea mai multi parteneri. Aceasta nu implica neaparat “maturizare” sau “experienta”. Totul se poate reduce doar la o lista. Un numar de persoane prin care ai trecut sau care au trecut prin tine.

Stiu, este un limbaj abrupt, dar e real. Cu cat inaintezi in varsta, dezamagirile sexuale cresc numeric si, o data cu ele, si pretentiile. Drept urmare, vezi cum este si o fata cu sani mari, si un baiat cu picioare firave, care este stilul fetei de la 11F, dar si cate pozitii noi poti experimenta intr-un singur numar.

Toti acesti parteneri pot fi listati, numerotati, catalogati, analizati sau criticati. Pe tine te ajuta sa-ti orientezi si sa-ti descoperi stilul, dar prezinta si un minus. Acela ca poti ajunge la un numar oarecare in care experientele sexuale sa nu fie satisfacatoare, sa nu simti decat ca ai doar o lista de fete/baieti cu care ai fost.

sex1.jpgPrin urmare, cand este prea mult? Care este numarul de parteneri/partenere pe care daca il atingi poti fi privind ca “usuratic”, “superficiala”? cand este prea mult?

De exemplu, Adina avea 18 ani si 9 parteneri. Laurentiu, 17, si 14 “victime” la activ. Ce inseamna mult ? conteaza ce simti sau ce cred altii ?
Este viata sexuala o oglinda a firii noastre ?

Prin urmare, orice inceput implica o continuare. Depinde de noi cum o creionam si cum/cat ii lasam pe ceilalti sa ne judece. Dar mai ales, de la inceput la sfarsit, conteaza mult cum ne judecam pe noi insine.

Comments