Părinţii şi sex-ul…tabu? (II)

February 7, 2009 scris de  
In categoria Totul despre sex

Adolescentii – persoane introvertite ce trec prin perioade majore care includ schimbari de tot felul. De cele mai multe ori au senzatia ca nu sunt ascultati sau luati in serios. Uneori poate judecati pentru faptele lor lipsite inca de sens. Si trebuie sa ne punem intrebarea…unde duce rebeliunea?

La fel ca si parintii, adolescentii sunt diferiti de la familie la familie. Unii fac parte din familii inchistate de probleme, altii din familii conservatoare care nu au putut sa tina pasul cu timpul si uneori fac parte din familii care se adapteaza.

Pentru adolescentii care inca nu se simt intelesi si nu stiu cum sa manevreze situatia, pe langa faptul ca parintii trebuie modelati putin dupa timpuri si adolescentii trebuie sa respecte si sa faca anumite lucruri.


REGULI PENTRU ADOLESCENTI

adolescent.jpg1. Respectati intimitatea parintilor (desi sunt mai inaintati in varsta nu inseamna ca viata lor este o carte deschisa, fiecare om are secretele lui si trecutul lui)

2. Pastrati confidentele, secretele (atunci cand parintele va marturiseste o anumita experienta din viata lui o face cu scopul de a va invata anumite lucruri si are incredere in voi)

3. Luati in considerare drepturile parintilor (pana la varsta de 18 ani indiferent de actiunile pe care le faci parintii sunt cei care te scot din incurcaturi, iar regulile pe care ei le impun sunt facute sa te ajute si mai in colo)

4. Fiti politicosi cu parintii, mai ales cand sunteti in public, in grup (indiferent de situatie trebuie sa le aratati respect si binevointa mai ales in grupul vostru de prieteni unde tind sa fie cel mai criticati, de cele mai multe ori pe nedrept)

5. Sprijiniti ideile lor in absenta (niciodata nu trebuie sa “il apucam pe Dumnezeu de un picior”)

6. Priviti in ochi parintii atunci cand le comunicati ceva (nu vreti ca ei sa interpreteze ca o eschiva, sau sa creada ca nu sunteti sincere cu ei)

7. Invitati prietenii acasa (este foarte bine ca parintii sa cunoasca oamenii cu care tu socializezi zilnic. Eviti discutii si critici la adresa lor nefondate)

8. Consultati-va cu parintii in legatura cu problemele personale (ei sunt cei care va pot sfatui cel mai bine pentru ei va cunosc cel mai bine, iar ideile sunt de cele mai multe ori pline de intelepciune)

9. Respectati aprecierile si evaluarile parintilor chiar daca sunt demodate (valorile trebuie promovate, iar parintele daca iti spune sa mai astepti nu o face decat pentru binele tau, vrea sa fie sigur ca faci ceea trebuie)

10. Vorbiti cu parintii despre probleme sexuale (nu este nimic rusinos in asta ci din contra, cel mai comod este sa vorbesti cu ei nu cu prietenii care iti pot spune povesti inflorite)

Printr-un set de reguli simple, menite sa ghideze intr-o directie propice dezvoltarea relatiei parinte-adolescent-sex putem scapa foarte usor de inhibitia acestui subiect, al acestui triunghi vicios ajungand cu cat mai repede cu atat mai bine la eliminarea tabu-ului.

Apasa aici pentru a citi episodul I.

Comments