Relatia cu un partener de aceeasi varsta

June 4, 2009 scris de  
In categoria Totul despre sex

Lucrurile se simplifica pentru unii semnificativ. Gasirea unui partener, mai ales sexual de aceeasi varsta, reprezinta pentru unii compatibilitatea perfecta.

Hobby-uri comune, angajamente de nivel asemanator si responsabilitati apropiate. Teluri si moduri de gandire pe aceeasi unda.
Ca in orice relatie sunt avantaje si dezavantaje, insa care atarna mai greu?

cuplu-tanarAvantaje– partenerii au moduri asemanatoare de gandire si din aceasta cauza au posibilitatea sa isi construiasca o viata sexuala buna si placuta. In general, intr-o astfel de relatie, baiatul detine ceva mai multa experienta decat fata, fiind de cele mai multe ori un initiator. Acest lucru nu este intotdeauna asa, desi astfel de cazuri sunt mai rare.

De cele mai multe ori rolurile sunt de maestru si ucenic. Daca in relatiile cu diferente mai mari sau mai mici de varsta aceste roluri sunt mai accentuate, atunci cand partenerii sunt de aceeasi varsta ele sunt mai putin prezente, aproape de nesesizat. Acest lucru confera siguranta si acceptiune.

Dezavantaje– Insa exista si cazuri in care ambii parteneri sunt la primul contact sexual, la primul partener cu care isi doreste sa aiba un contact de acest gen si lucrurile se complica putin pentru ca nici unul dintre ei nu detine un bagaj de cunostinte practice. Intr-o astfel de situatie este nevoie de foarte multa rabdare din partea ambilor parteneri, siguranta fizica si psihica si multa informare.

Ideea de baza a unei astfel de relatii este ca ea confera un echilibru intre parteneri, o intelegere ca de la egal la egal si o compatibilitate sexuala care poate fi combinata cu cumpatibilitatea dintre partener-prieten ceea ce ajuta foarte mult in comunicare.

Comments