Despre avorturi

April 22, 2009 scris de  
In categoria Totul despre sex

Mi-am permis sa ating un astfel de subiect, delicat de altfel, in ideea de a furniza anumite informatii tinerelor fete ce se pot afla intr-o astfel de situatie. Niciodata nu putem zice “Bine, bine, dar nu mi se poate intampla”, insa aceasta gandire uneori este eronata. Deci, trebuie sa fiti pregatite pentru orice eventualitate.

mama-cu-copilAVORTUL= Întrerupere accidentala sau provocata a graviditatii înainte ca fatul sa poata trai în afara organismului matern, lepadare, lepadat, pierdere, pierzanie.

Astfel deosebim doua tipuri de avorturi: SPONTANE care apar atunci cand femeia sau fata insarcinata pierde fatul involuntar si cele PREMEDITATE.

AVORTURILE SPONTANE– pierderea sarcinii pana in cinci luni a devenit ingrijoratoare pentru multe femei. Se pare ca din zece sarcini una se pierde prin avort spontan. De multe ori, femeile pot pierde o sarcina chiar inainte sa afle de existenta ei. 80% din cazuri se intampla pana in saptamana a 12a, dar pot aparea si in mijlocul sarcinii. Cauze ale pierderii sarcinii pot fi: fumatul, sarcinile repetate, fibromul sau diabetul fac mult mai probabila pierderea sarcinii. Varsta este de asemenea un factor de risc.

Riscul pierderii de sarcina se dubleaza intre 20 si 40 de ani cînd aproximativ un sfert din sarcini se pierd. Femeile mai in vîrsta pot avea sarcina cu anormalitati cromozomiale, caz in care fatul se autoexpulzeaza. Cel putin jumatate din pierderile de sarcina în primul trimestru, sînt cauzate de anormalitati cromozomiale care împiedica dezvoltarea normala a copilului. Infectiile, diabetul, probleme ale tiroidei, dezvoltarea anormala a fatului si producerea de catre mama a unor anticorpi sînt cauze ale pierderii de sarcina în primele saptamani.

Avorturile premeditate sunt indicate sa fie facute la un doctor de specialitate si despre care sa stiti ca lucreaza profesional. Nu sunt indicate persoane neautorizate sau leacuri babesti deoarece va puteti pune viata in pericol si mai mult.

AVORTUILE PRIN CHIURETAJ- Este metoda cea mai des utilizata la noi în tara. La început se dilata colul uterin pentru ca medicul sa poata patrunde cu insrumentele necesare în cavitatea uterina. Cu ajutorul unui instrument care seamana cu un cleste, se extrage fatul.

AVORTUL PRIN ASPIRATIE- Este o metod mai moderna care a inceput sa fie practicata si la noi în tara. Prin colul uterin dilatat, medicul introduce în cavitatea uterina un tub flexibil din plastic. Sub presiune, fatul este rupt în bucati si aspirat.

AVORTUL CU HORMONUL PROSTAGLANDINE-
Aceasta metoda nu este inca folosita la noi în tara dar este folosita in tarile occidentale cand femeia nu-si doreste copilul. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct în musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale.

Alte metode care pot fi utilizate pot fii: avort prin operatie cezariana sau avort prin RU 486. Despre toate aceastea puteti citi pe AVORT.RO de unde am furnizat toate aceste informatii.

Cu adevarat cutremurator, cu adevarat infricosator. Ideea articolului este de a trimite un mesaj subliminal, toturor, fetelor cat si baetilor, ca este foarte important sa va protejati si sa nu ajungeti in aceasta faza. Tehnologiile secolului nostru ne permit sa prevenim o sarcina.

Comments