Telefonul, prieten bun la copiat
May 6, 2009 scris de Anda Niculae
In categoria Tehnici de copiat
Cu ceva timp în urmă am avut un test la istorie. Colega din banca a treia cum ajunge acasă se apucă de tocit pentru că se ştie foarte bine că la acesta nu se poate copia. Dar eu, eu care nu îndrăgesc materia de anul acesta (pentru că mi-a schimbat profesorul) las totul de pe o zi pe alta. De când cu telefoanele astea noi, ador ecranul lor când intră în stand by după primele zece secunde. Datorită luminii, pot vedea ce afişează acesta, dar cel care trece pe lângă mine, nu!
Am să vă împărtăşesc experienta mea, care s-a extins şi la alte materii care, ce-i drept, care nu prea îmi plac şi la care eram nevoită să iau note destul de bune pentru a nu-mi strica media.
La noi predarea se face sub formă de curs, de aceea am scanat toate informaţiile care aveau legătură cu testul ce urma să îl susţin. Evident, s-au scanat JPEG. Am folosit un program prin care am convertit pozele în documente word. Cu ajutorul cabului de date, am dat copy, apoi paste în telefon, în meniul de mesaje. În 15 minute am terminat treaba, aveam tot ce îmi trebuia, cam 16 mesaje între 800-1000 caractere. Într-adevăr, stufoasă materie!
În timpul testului ţin telefonul pe banca, bag orice material în geantă sau le duc pe catedră (aşa mai cer unii profesori) şi las doar foaia, penarul şi… „tilifonul”! (Aşa arăţi că „ai învăţat, şi, mai ales, să nu trezeşti „bănuieli”). Pregătesc totul încă din pauză. Când profesorul împarte lucrările, te mă uit repede la ce subiect este mult de scris, gen un eseu sau mai ştiu eu ce, iar în timp ce acesta dă foile la restul colegilor, îmi deschid mesajul care conţine informaţia dorită. Dacă se plimbă printre bănci, ţin foaia peste telefon în timp ce scriu, ca să nu pară suspect, iar daca vine lângă mine, evident, apăs butonul roşu pentru a-mi afişa ecranul cu ora. Ulterior mai schiţez şi un căscat şi un gest gen „ce uşor e testul!”
Eu aşa fac la toate materiile care mi se par neinteresante, mai ales ca acum, în clasa a XII-a, mă axez pe anumite materii care să mă ajute pe viitor.
Informaţia este preţioasă! Chiar şi atunci când copiem mai reţinem două-trei chestii. În fine, nu sfătuiesc să acţionaţi aşa la materiile care sunt importante pentru viitor. Nu de alta, dar să nu întâlniţi dificultăţi. Şi pentru că tot m-am lungit, citiţi, învăţaţi logic, numai NU tociţi ca papagalii!
Comments