Mai punem si noi mana si invatam ceva?!

February 21, 2012 scris de  
In categoria Tehnici de copiat

Constat cu stupoare si indignare chiar ca una dintre cele mai active rubrici de pe site-ul viatadeliceu.ro este rubrica tehnici de copiat. Lansata la inceput ca o sectiune secundara, observ ca acum se situeaza ca o rubrica de forta care atrage sute de comentarii si mii de vizite. Probabil succesul acestor “tehnici de copiat” ar trebui sa ma bucure, insa, cu mana pe inima, va marturisesc ca ma intristeaza profund. M-am luptat la inceput in diverse emisiuni tv sau de radio cu profesorii si parintii care nu erau de accord si reclamau aceasta categorie.

Le explicam mereu si faceam apel la amintirile lor, la momentele cand imparteau banca de la scoala mai bine decat mancarea acum la serviciu, cand emotiile si febra tezelor ii cuprindea, ca unica salvare era copiuta, iar vecinul de banca era cel mai bun frate.

Mai mult, daca protestele continuau, aruncam duma aia grava ca nu exista profesor care sa fie copiat, fara acceptul sau… ca pana si cel mai iscusit elev intr-ale copiatului poate fi prins. Pana aici totul ok.

Ma uitam mai ieri pe niste grafice si simteam cum ma ia ameteala cand vedeam ca popularitatea acestor tehnici de copiat a luat o amploare senzationala si puseul de tensiune crestea pe masura ce depistam greselile de logica, gandire, argumentare ale persoanelor care de-a lungul timpului au comentat aceste articole din sectiunea cu pricina.

Ma intrebam retoric cati neispraviti de care ma lovesc azi prin trafic sau la coada la magazin, si-au luat diplome si examene gratie acestor rubrici?! Continuam sirul intrebarilor si ma gandeam ce vor face pustii de-acum care trec ca gasca prin apa in timpul liceului, si care il confunda pe Michelangelo cu atacantul central de la Vaslui ori pe Camil Petrescu cu unul din mondenii cafenelelor din Dorobanti.

Si dezamagirea ma cuprindea tot mai tare cand imi aminteam ca vor fi alegeri si multi vor avea drept de vot…si ca tara asta merge ca racu, de parca toti politicienii ar fi avut abonament la tehnicile noastre de copiat

Asadar, ce ziceti?! Mai punem si noi mana si invatam ceva?!

Comments