Copiem si noi ceva?

March 22, 2009 scris de  
In categoria Tehnici de copiat

A început deja perioada testelor și se apropie tezele...e grav având în vedere că, de cele mai multe ori cheful de învățat e undeva departe.

copiez Hmm…ce e de făcut? Trăiască..hmm.. copiatul! pentru că altfel nici vorbă de libertate. Acum că ești mare, ai deprins toate obiceiurile profilor, așa că înainte de ”ziua cea mare” (testul anunțat) te înarmezi cu ”muniție” inteligentă, ridici capul sus și pleci să înfrunți foaia albă– o vei înfrânge, ești sigur de acest lucru!

Știi deja că la fizică cel mai bine e să îți scrii formulele, discret-cu creionul pe ultima pagină a foii duble de test- niciodată nu te prinde (merge chiar și în prima bancă) – dar să nu uiți să le ștergi! Metoda prinde chiar și la mate (formulele sunt moartea elevului!).

Bătrânele fițuici te ajută, dar să fie foarte, foarte mici și bine structurate- strategic puse între foaia de test și penar- e o metodă ce te ține încordat, dar dacă faci față stresului, dă roade.

Telefonul e și el dornic să te ajute, doar că în ultimul timp e privit cu scepticism de profi, așa că trebuie camuflat bine înainte de ”marea încercare”, iar alibiul tău va fi ceasul!

În caz de teste neanunțate…fiecare improvizează și se descurcă cum poate- depinde de inventivitate, și de…tupeu- manualul și cartea din bancă- de cele mai multe ori te salvează, iar cei norocoși ai căror colegi de bancă sunt mici ”genii” au înotodeauna ”spatele” asigurat…

Eh…și uite-așa mai trece un semestru în care poți afirma cu mâna pe inimă că nu ai învățat nimic, ți-ai perfecționat doar tehnicile de copiat și ai avut timp liber berechet…în care nu ai făcut NimiC! La mai mare!

Comments