Copiator Gheorghe şi Xerox Ion (Ep.2)

November 8, 2007 scris de  
In categoria Tehnici de copiat

Procedee specifice unor materii precum matematica, fizica sau chimia: la lucrări putem scrie formulele pe bancă, pe calorifer, pe peretele alăturat (în spatele perdelei; desigur, numai dacă nu stăm pe rândul din mijloc); dacă suntem scoşi la tablă şi întrebaţi de diferite formule, putem anticipa momentul nefericit şi vom scrie cu creionul pe tablă, în pauza premergătoare orei, diversele formule (scrisul nu va fi vizibil decât dacă ne poziţionăm într-un unghi corespunzător faţă de modul în care lumina cade pe tablă).

Schimbarea numărului (dacă respectivul test este pe numere) poate fi de ajutor dacă nu sunt mulţi care să facă aşa şi dacă nu ne prinde profesorul în timpul testului.
Ruperea paginilor din manuale (procedeu urât, căci – să nu uităm- fiecare carte e un copac).

Metoda foilor apăsate-oarbe-zgâriate. Tehnica aceasta presupune folosirea unui pix consumat, cu ajutorul căruia vom „scrijeli” pe foi albe toată informaţia (aşa-zisele foi-ciornă). Reuşita depinde însă de luminozitate.

Metoda servitelor. Vom scrie de acasă subiectele posibile şi vom scoate varianta bună către mijlocul/finalul testului (până atunci ne vom preface că scriem de zor). Vom folosi metoda atunci când ştim că avem la lucrare lecţii întregi sau subiecte ample. Există de asemenea pericolul ca profesorii să semneze foile la începutul testului. Dar se poate rezolva şi acest inconvenient pentru cei care ştiu să imite semnătura profesorului.

Metoda handsfree este pentru cei care au părul lung şi care au pe cineva din afara clasei care să le dicteze răspunsurile corecte. Desigur, e de preferat ca handfree-ul să fie wireless, de culoarea pielii, pentru a fi greu de detectat.

Metoda mobilului. Orice mobil poate deveni un instrument de copiat, mai ales că într-un MMS încap aproximativ 2 pagini de text. Pe mobil pot fi puse şi cărţi java, create cu ajutoru lui mjBookMaker, sau chiar notepad-uri trasferate pe mobil printr-un cablu de date. Tot de pe mobil putem accesa, prin WAP, site-uri pe care „avem grijă” să punem informaţii pentru test. Pentru a afla cum se face un site WAP, se poate accesa http://tagtag.com. Paginile web pot fi accesate cu ajutorul unor browsere pentru telefon (ex. Opera Mobile).

Unele metode sunt dobitoace, altele poate mai puţin, oricum, niciuna nu este infailibilă, căci poţi fi oricând prins. Pe de altă parte, nu e mai puţin adevărat că nu există profesor sau materie la care să nu se poată copia! Prin urmare – spor la copiat!

Comments