Top trei stadioane jalnice din România

September 10, 2011 scris de  
In categoria Sport

Toată lumea s-a ofuscat teribil din cauza gazonului de pe Naţional Arena, la meciul de săptămâna trecută cu Franţa. Un stadion de sute de milioane de euro, cu muşuroaie din juma’ în juma’ de metru… Mi-am adus aminte însă, de câteva meciuri antologice disputate într-o mocirlă pentru care şi echipele din Liga a IV a ar fi invidioase.
Mai jos un top al celor mai catastrofale terenuri pe care s-a jucat fotbal în România. Am exclus din start terenurile de la Bistriţa, Galaţi etc…

Remember

Aşadar, pe prima poziţie este stadionul Ghencea din Capitală. Meciul cu englezii de la Liverpool, dintr-o toamnă urâtă a şocat pe toată lumea. Săracii britanici, veniţi în România să dispute un meci in Cupa UEFA, au simţit pe propria piele ce înseamnă să evoluezi împotriva “diabolicului” Piţi, chiar în “sanctuarul fotbalului românesc”.

Mai jos video.

Tot pe la începutul anilor 2000, Generaţia de Aur era la apus de soare, iar România avea nevoie ca de aer de o victorie cu Danemarca. Gazonul de pe “Lia Manoliu” a fost atunci o veritabilă plajă. Evident, nordicii ne-au administrat un sec 5-2, ca în vacanţă, pe plajă la Costineşti.

Locul trei revine tot Stadionului Ghencea. Andrei Cristea evolua pe vremea aia în tricoul roş’-albastru, Gigi Becali era aclamat de suporterii stelişti, iar formaţia spaniolă Valencia era eliminată din Cupa UEFA.

Probabil în galeria selectă de mai sus şi-ar face loc cu uşurinţă şi stadionul din Ştefan cel Mare, dar băieţii de la Dinamo n-au prea avut meciuri in Cupele Europene. Se pregăteau…

Comments