România-Franţa 2-2: De la extaz la agonie

October 12, 2008 scris de  
In categoria Sport

In derbyul grupei G, Romania a remizat cu Franta, 2-2, la Constanta. Debutul spectaculos al romanilor a fost in contrast cu a doua repriza cand francezii ne-au dominat clar.

nationala-romaniei1.jpgDebut senzational pentru nationala Romaniei. Profitand de defensiva improvizata a Frantei, jucatorii lui Piturca reusesc sa marcheze inca din minutul 6. Florentin Petre, cel mai mic jucator ca inaltime de pe teren, reuseste sa-l depaseasca pe Evra, si marcheaza cu exteriorul in poarta lui Mandanda.
Si ca si cum nu ar fi de ajuns, minunea se repeta 10 minute mai tarziu, cand Fl Petre executa un corner perfect. Mingea ajunge perfect la Goian, un specialist al loviturilor libere si nu-l iarta pe Mandanda. 2-0 pentru Romania si putem visa frumos.
Ocazia frumoasa a francezilor cand Toulalan lobeaza fundasii romani, insa Lobont se opune sutului lui Henry, avea sa prevesteasca primul gol al nationalei cocosului galic. Ribery e singurul care nu pare a fi de acord cu scorul de pe tabela, asa ca in minutul 37 il executa cu sange rece pe Lobont reducand diferenta. Acest gol si introducerea lui Benzema dau curaj francezilor, insa si romanii mai au o ocazie in finalul primei reprize dupa ce Mutu trimite cu capul peste poarta centrarea primita de la Muresan.
In al doilea mitan francezii apar mai motivati de la tribune si preiau initiativa jocului. Lobont apara miraculos la numeroasele suturi care se abat la poarta Romaniei, insa gafeaza la golul de 2-2, marcat de Gourgouff. Golul de la 30 de metri, asemanator cu cel inscris de Piturca la unul dintre antrenamente, il lasa fara replica pe goalkeperul nostru. In final romanii sunt presati, se retrag mai mult in aparare si incearca sa tina de scor.
Meciul se termina egal, 2-2, scor care nu satisface niciuna dintre tabere, ingreunand si mai mult calculele la calificare. Romania a dat senzatia ca poate face o mare surpriza, insa s-a topit pe perioada meciului. In schimb francezii se pot considera multumiti ca au revenit dupa ce au fost condusi cu doua goluri.

Poza: www.frf.ro

Comments