Remiză albă în Bănie

March 9, 2009 scris de  
In categoria Sport

Etapa a XIX-a a programat un duel interesant pe stadionul “Ion Oblemenco”, acolo unde s-a disputat partida dintre echipa gazdă, Universitatea Craiova, şi Gloria Bistriţa. Jocul s-a încheiat nedecis, scor 0-0

Formaţia antrenată de Ioan Ovidiu Sabău venea la Craiova din postura unei echipe care nu mai pierduse în Bănie de 5 ani. Şirul rezultatelor pozitive pentru ardeleni a fost continuat sâmbătă seara când bistriţenii au smuls din nou un punct preţios.

Jocul a început în nota de dominare a elevilor lui Nicolo Napoli. A fost doar o dominare sterilă, fără faze de poartă. În minutul 10, elevii lui Sabău şi-au arătat colţii. Băjenaru a ratat o bună oportunitate de a marca, în urma unei faze frumoase construite de Lucian Sanmărtean. Balonul a trecut foarte aproape de stâlpul porţii apărate de Bornescu.

Repriza a continuat cu Universitatea la cârma jocului, însă fără vreun rezultat pe tabelă. În minutul 30 s-a consemnat o mare ocazie pentru juveţi. Wobay a reluat periculos cu capul spre poartă, dar Tătăruşanu a respins de la rădăcina barei cu un reflex excelent. Până la finalul reprizei nu s-a mai întamplat nimic notabil.

Partea a doua a meciului a început tot cu oltenii în jumătatea bistriţeană. De data aceasta, jucătorii Universităţii păreau mult mai decişi să lupte pentru obţinerea victoriei. În minutul 51, acelaşi Wobay se distrează cu defensiva ardeleană, însă este oprit prin fault la marginea careului. În urma loviturii libere excutatea tot de leonez, tabela rămâne nemodificată. Cu 20 de minute înainte de final, craiovenii ratează din nou o mare ocazie.

Autorul ratării, jucătorul de culoare din atacul oltenilor, care, de altfel, a fost desemnat şi cel mai bun om al partidei.

Acesta primeşte o pasă în adâncime şi încearcă o boltă peste Tătăruşanu, dar un fundaş bistriţean respinge în corner, de pe linia porţii. Minutul 84 consemnează o alta mare ocazie a elevilor lui Napoli venită în urma unui lovituri de colţ. Stoica reia cu capul, plasat, dar acelaşi Tătăruşanu respinge salvator. Portarul Gloriei, prin evoluţia sa din acest meci, a avut un rol decisiv în stabilirea rezultatului final.

Meciul s-a încheiat cu o remiză albă, deşi Universitatea Craiova a presat în permanenţă în repriza secundă şi a irosit câteva ocazii importante. Totodată, complexul juveţilor in faţa bistriţenilor se menţine, oltenii nereuşind nici în urma acestei înfruntări să obiţină victoria mult aşteptată.

Comments