Prea mici şi pentru Cupa UEFA

December 12, 2008 scris de  
In categoria Sport

Formaţia antrenată de Dorinel Munteanu a pierdut miercuri seară ultimul meci din grupele Ligii Campionilor, scor 0-1, împotriva Fiorentinei lui Adrian Mutu. Steaua a încheiat sezonul de ligă pe ultimul loc în grupă.

Meciul contra italienilor reprezenta pentru stelişti ultima şansă de a prinde un loc în şaisprezecimile Cupei Uefa. Toată lumea se aştepta ca elevii lui Dorinel să aibă o evoluţie foarte bună în urma căreia să obţină victoria mult dorită. Însă aşteptările suporterilor au fost înşelate de jocul slab al favoriţilor.

Nici nu a început bine meciul că Bănel Nicoliţă a şi primit un cartonaş galben pentru o simulare în careul Fiorentinei. Dorinţa de victorie a roş-albaştrilor a fost stăvilită de o apărare exactă a toscanilor.

Desfăşurarea primei reprize a fost anostă, fără prea multe faze de poartă. Singura ocazie mai importantă a fost în contul Stelei în urma unei lovituri libere directe executate periculos de Dayro Moreno, însă tabela a rămas nemodificată.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, cu excepţia unor galbene primite de Semedo şi Dayro Moreno.

Partea a doua a meciului a avut aceeaşi desfăşurare ca şi prima, cu încercări disperate ale steliştilor de a străpunge defensiva bine organizată a italienilor. A fost un joc surd, purtat mai mult la mijlocul terenului.

Până în minutul 65, când Fiorentina a reuşit să marcheze prin Gilardino. Colegul din atac al lui Mutu a fost găsit nemarcat în careul roş-albastru, de unde a reluat, plasat, cu capul în poarta lui Zapata. 0-1 şi şansele Stelei erau aproape nule.

Până la final, Steaua a atacat haotic, fără vreun orizont, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria Fiorentinei care a terminat grupa pe poziţia a treia, loc ce îi permite să evolueze în primăvara Cupei Uefa.

Evoluţia Stelei a fost mult sub aşteptări. Speranţa participării în a doua competiţie europeană inter-cluburi a fost spulberată de jocul slab practicat de elevii lui Dorinel Munteanu, care, pe durata celor 90 de minute, au avut doar două şuturi pe poartă.

Asta spune totul despre modul în care au evoluat steliştii în meciul cu Fiorentina.
În urma acestui rezultat, roş-albaştrii au încheiat sezonul european pe ultima poziţie în grupă, cu doar un singur punct din şase meciuri.

Mutu, evoluţie sub aşteptări

Decarul Fiorentinei şi al naţionalei României, Adrian Mutu, a jucat slab în meciul pe care formaţia sa l-a disputat contra Stelei. Românului nu i-a ieşit jocul aşa cum şi-ar fi dorit. Cu excepţia a două lovituri libere executate, el a fost ca şi inexistent. Una dintre cauzele evoluţiei modeste ar fi putut să fie reacţia ostilă a publicului din Ghencea care, pe tot parcursul meciului, l-a huiduit şi înjurat pe atacantul Fiorentinei.

Comments