Monstrul din Cantemir se tine bine!

November 15, 2007 scris de  
In categoria Sport

“Monstrul” din Cantemir se tine bine!Virgil Stanescu, pivotul echipei nationale a Romaniei de baschet masculin seniori, si totodata si capitanul ei, absolvent al Colegiului National Dimitrie Cantemir din Bucuresti, are evolutii bune in Cupa ULEB in acest sezon.

Dupa Euroliga, Cupa ULEB este a doua competitie intercluburi din Europa, ca valoare. “Monstrul” sau “The Rock” (2,08 m, 122 kg), cum a fost el alintat de catre colegi si fani pe vremea cand evolua la tanara si talentata echipa de club Soced Bucuresti a reusit in prima etapa a fazei grupelor 7 recuperari ofensive pe teren propriu pentru formatia sa din Rusia, UNICS Kazan, in meciul cu Zadar din Croatia, castigat de echipa sa cu scorul de 90-87 dupa prelungiri.

Ieri seara, la Strasbourg, in meciul al doilea contand pentru faza grupelor, formatia lui Virgil a trebuit sa se vada invinsa cu scorul de 78-66, insa conationalul nostru a reusit 4 recuperari in atac, si astfel nu putem decat sa fim mandri de evolutiile lui Virgil, unul dintre cei mai buni jucatori de sub panou din intreaga istorie a baschetului romanesc.

Cu 11 recuperari ofensive in doua meciuri, Virgil ocupa locul 2 in statistica acestei competitii, cu o medie incredibila de 5,5 recuperări pe meci, in fata unor nume mari precum Kaya Peker (nationala Turciei), Antonis Fotsis (nationala Greciei), Uros Slokar (nationala Sloveniei), Stanko Barac (nationala Croatiei), Guido Grunheid (nationala Germaniei), Robertas Javtokas (nationala Lituaniei), Serhiy Lishchuk (nationala Ucrainei), Kaspars Cipruss (nationala Letoniei), Cyril Julian (nationala Frantei) si multi altii.

Virgil rupe in continuare inelele Batranului Continent, dupa inceputurile sale in care le rupea pe cele din Bucuresti. Suntem in asteptarea unor astfel de meciuri, cu jucatori de mare valoare care sa-i aduca pe liceeni in numar mare la salile de sport. Virgil este dovada vie ca Romania inca naste talente…

Autor: Andrei Olteanu

Comments