Gheorghe Hagi la a 44-a aniversare

February 4, 2009 scris de  
In categoria Sport

Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, supranumit si Maradona din Carpati, implineste pe 5 februarie varsta de 44 de ani.

antrenorul-gheorghe-hagi.jpgCa jucator Hagi a fost cel care a purtat tricoul cu numarul 10, conducatorul de joc al echipei nationale. Creativitatea sa la mijocul terenului facea ca jocul tricolorilor sa fie admirabil, iar daruirea sa era un exemplu pentru ceilalti jucatori ai nationalei. De fiecare data cand juca, Romania era purtata spre victorie. Pase cu calcaiul, driblinguri spectaculoase sau suturi imparabile faceau deliciul spectatorilor. Hagi a fost jucatorul providential, cel care putea rezolva partida de unul singur. Nu putem sa nu ne aducem aminte de memorabilele goluri marcate de rege, atat sub tricolor, cat si la echipele de club la care a jucat.

A debutat la nationala la 18 ani, intr-un meci amical Norvegia-Romania. Dupa 2 ani a devenit capitanul echipei Romaniei. A jucat la doua campionate europene (1996-Anglia si 2000-Belgia si Olanda) si trei campionate mondiale (1990 – Italia, 1994 – SUA şi 1998 – Franţa). In total, Hagi are 125 de selecţii la echipa naţională, unde a marcat 35 de goluri. In vasta sa cariera, “Regele” a mai jucat la echipe precum Farul Constanta, Sportul Studentesc, Steaua Bucuresti, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona şi Galatasaray Istanbul.
În anul 2000, Hagi a fost desemnat “Cel mai bun jucător român de fotbal al tuturor timpurilor”.

“Regele” fotbalului romanesc a fost si a ramas idolul multora, fie ei romani sau straini, iubitori ai sportului sau nu. Cand vorbim de Hagi, vorbim de Romania; el este simbolul nostru, al romanilor de pretutindeni, imaginea lui este asociata cu imaginea Romaniei. Intrebarea care se naste este: “Va mai exista vreodata un alt mare jucator precum Hagi”? Timpul ne va da raspunsul.

Nu stim daca exista cuvinte prin care sa exprimam gratitudinea noastra fata de Gheorghe Hagi, pentru cate a facut pentru Romania… Cu siguranta ca romanii nu vor uita niciodata ce a facut pentru tricolor acest fotbalist de legenda.

“LA MULTI ANI!”, rege al fotbalului romanesc.

gheorghe-hagi-antrenor.jpggheorghe-hagi-conferinta-de-presa.jpggheorghe-hagi-interviu.jpggheorghe-hagi-retragere.jpggheorghe-hagi.jpggheorghe-hagi-1.jpghagi-conferinta.jpg

Poze: Săptămânalul Sport Magazin

Comments