Doar remiza in meciul Craiova – Dinamo

August 3, 2009 scris de  
In categoria Sport

Stadionul Ion Oblemenco din Craiova a gazduit sambata seara unul dintre derby-urile Ligii I, confruntarea dintre Univ. Craiova si eterna rivala, Dinamo. Partida s-a incheiat nedecis, scor 0-0, ambele formatii obtinand doar un punct in clasament.

Inceputul de sezon si-a pus amprenta asupra partidei disputate in Banie intre Craiova si Dinamo. Ambele echipe au jucat economicos, demonstrand ca inca nu si-au intrat in mana dupa pauza competitionala. Chiar daca ocaziile la cele doua porti nu au lipsit, jocul a fost unul de uzura, fiind desfasurat mai mult la mijlocul terenului.

Dinamo a inceput partida la timona, astfel ca in primele 20 de minute elevii lui Bonetti au controlat jocul si au avut si cateva ocazii de a marca. Doar interventiile salutare ale tanarului portar al Craiovei, Silviu Lung Jr. au facut ca tabela sa ramana neschimbata. O data cu trecerea timpului, oltenii au echilibrat jocul si au trecut si ei pe langa deschiderea scorului prin acelasi Fl. Costea, jucatorul exponential al Craiovei.

Dupa pauza meciul s-a desfasurat sub aceleasi coordonate, cu dominare sterila a echipei bucurestene si cu zvacniri curajoase ale elevilor lui Mogosanu. Si de aceasta data inlocuitorul lui Bornescu din poarta Stiintei a demonstrat ca este un portar de mare valoare ale carui calitati sunt incontestabile. Nici goalkeeper-ul lui Dinamo nu s-a lasat mai prejos, avand in final o interventie providentiala atunci cand l-a oprit pe australianul Dilevski din drumul spre gol.

Sfarsitul intalnirii a consfiintit o remiza alba. Dupa modul in care s-a desfasurat partida, rezultatul inregistrat pe tabela a fost unul echitabil. In alta ordine de idei, meciul disputat la Craiova a fost duelul celor doi portari: pe de-o parte, Emilian Dolha care a confirmat ca este un portar de valoare si, pe de alta parte, Silviu Lung Jr. care a demonstrat ca este un goalkeeper de perspectiva care il poate face uitat pe Bornescu.

Comments