De ce sport?

November 4, 2007 scris de  
In categoria Sport

De ce sport?De ce sa fac sport? Pentru ca inelul cosului este stramb!? Pentru ca terenul de fotbal este plin de gauri!? Pentru ca domnul profesor ne trece prezenti si imbracati necorespunzator!? Pentru ca mingea de volei este sparta!? Pentru ca notele sunt puse dupa ureche!? Pentru ca inca un chiul nu mai reprezinta un dram de adrenalina!? Pentru ca…..mai exista 1001 motive total neinteresante sau retrograde.

Acesta nu este un manifest si nici macar un repros la adresa directorilor de scoli sau licee sau edililor, alesi de a noastra comunitate impecabila in postura de a ne conduce ireprosabil urbea. Avem nevoie de o alta fata a salilor de sport, a salilor de clasa, a scolii in general. De ce sa stau pe terenul de baschet sa incerc in zadar sa arunc o minge desumflata la cosul poate doar imaginar, lipsa lui fiind un laitmotiv? Imi place sa cred ca am trecut peste comunismul distrugator de creiere. Nu suntem orbi. Sau cel putin, nu mai suntem. Un pic de vopsea pe lemnul ponosit si lovit de atata amar de vreme nu creeaza iluzii. Cred ca solutia cea mai realista ar fi sa o luam de la 0 sau nu ne ramane decat sa tindem la un minus infinit , cum se pare ca este destinul acestei natii. Suntem obligati sa daramam acele utopice 134535 de sali de sport, rodul unui pariu odios intre un fost prim-ministru si un bogat om de afaceri, cel mai bogat dupa unele surse financiare si sa construim macar un sfert din numarul celor vehiculate, dar la standardele unui bun simt. Si sunt convins, in aceste conditii, ca acel copil inocent va incepe iar sa intarzie acasa, si sa prefere jocul cu mingea, de orice fel, unei telenovele alaturi de bunica.

Aici, binenteles, mai intervine un fel de discutie istorica, si aceea a mentalitatii si a celor sapte ani de acasa. Este previzibil si cazul acela in care, mai mult ca sigur, au existat si conditii mai bune, dar “gratie” unor comportamente si atitudini deloc corespunzatoare a acelui bun simt invocat mai sus s-au degradat treptat. Treptat. Si atunci domnii diriginti si domnii directori vor face o mare adunare si vor stabili niste reguli, comunicate in timp real si parintilor. In cazul exceptionale, masurile luate asupra beligerantilor, a dusmanilor curateniei si onestitatii fata de sine, fiind unele drastice.

Si atunci la intrebarea de ce?, voi raspunde pentru ca sportul este un hobby, pentru ca sportul este o stare de spirit, pentru ca sportul este sufletul pierdut si regasit al omenirii.

PS: In poza nu va ganditi ca este Madison Square Garden. Este o poza dintr-un liceu obisnuit din strainatate…

Comments