Ce jucători a descoperit Hagi

February 5, 2008 scris de  
In categoria Sport

antrenorul-gheorghe-hagi.jpgDespre Hagi, la fel ca despre oricare alt geniu, se poate spune aproape orice. Că nu este un antrenor bun, că a ratat o calificare la Campionatul Mondial din 2002, că este o persoană dificilă, dar cu certitudine nu se poate afirma că “Regele” nu are ochi la fotbalişti.
Toată viaţa şi-a petrecut-o cu sportivii, a fost în mijlocul lor, la propriu (a evoluat pe postul de mijlocaş central) şi a colaborat cu unii dintre cei mai mari antrenori de pe continent. Emeric Ienei sau Johann Cruyjff sunt doar două nume legendare alături de care Hagi a descoperit marea performanţă şi de la care, cu siguranţă, a învăţat un mare lucru ! Să ştie cum să îşi aleagă fotbaliştii.
Vă prezentăm o lista a fotbaliştilor remarcaţi de Hagi, o mare parte dintre ei, sportivi de top în Europa:

1. Vom începe cu Frank Ribery, jucătorul francez asemănat cu Zidane, a fost adus la Galatasaray în vremea când Hagi antrena acolo. Acum Ribery este jucător de bază în naţionala Franţei şi un star pentru gruparea germană Bayern Munchen. Evaluat la aproape 30 de milioane de euro, după Campionatul Mondial din 2006.

2. Ovidiu Petre – un jucător pe care Hagi l-a luat atât în Turcia, cât şi la Timişoara. Unul dintre preferaţii selecţionerului Victor Piţurcă şi al latifundiarului Gigi Becali. Acesta din urmă afirma de jucătorul său că “merge precum ceasul eleveţian”. Ovidiu Petre a fost acontat de roş-albaştrii pentru 1,5 milioane de euro.

3. Gabriel Torje – vândut de Marian Iancu pentru două milioane de euro, micuţul mijlocaş bănăţean a fost adus la echipa mare de Gică Hagi, la vârsta de 16 ani. Impins systematic în prima echipă, Torje a ştiut să profite de drumul bătătorit de “Rege”.

4. Robinson Zapata – cel mai bun portat din România şi al Stelei, de la Ion Voinescu încoace. Adus pentru 500,000 de euro columbianul Stelei a făcut minuni în poartă şi a atras deja atenţia marilor cluburi din Europa.

5. Eric Bicfalvi – un jucător pe care Hagi l-a introdus constant în angrenajul Stelei. Puştiul de 19 ani a dat dovadă de foarte mult tupeu şi se anunţă drept marea speranţă din Ghencea.

6. Dorel Zaharia – deloc apreciat de conducerea bucureştenilor, Dorel a fost unul dintre cei mai buni atacanţi ai Stelei. A reuşit să ducă Steaua în grupele Champions League şi să marcheze pe Emirates, împotriva englezilor de la Arsenal Londra. Foarte aproape de echipa chineză Tianjin Teda. Va pleca pentru 500.000 de euro.

7. Ifeanyi Emeghara a fost adus la Timişoara de la Partizan Belgrad pentru 650.000 euro. Nigerianul a fost transferat apoi în Ghencea tot de Gică pentru 1,3 milioane de euro.

8. Mihăiţă Pleşan – A fost cumpărat de la Dinamo cu 800.000 euro la inisistenţele lui Hagi şi adus la Timişoara. Regele mereu l-a numit pe Pleşan urmaşul său. Olteanul a ajuns acum în Ghencea, tot în mandatul lui Hagi pentru 1,5 milioane de euro..

9. Turan Arda – copilul minune al Galatei şi al Naţionalei Turciei, cotat la câteva milioane de euro.

Poze: Mulţumim săptămânalului Sport Magazin pentru pozele acordate!

Comments