Avem tara, sportul si presa pe care le meritam

November 17, 2009 scris de  
In categoria Sport

Poloistul român de origine cubaneză, Ramses Juravle a murit ieri seara la varsta de 33 de ani. In cel mai citit ziar de sport din Romania apare o stire care are un singur comentariu! Da, ai citit bine. Un singur comentariu.

Omul acesta a marcat de 185 de ori pentru Naţionala de polo a României! Enorm chiar şi pentru polo. O cifră pe care sportivii noştri nu o ating nici măcar când vine vorba de femeile trecute prin pat.

In schimb, în acelaşi minunat ziar găseşti o explicaţie de ce echipa Unirea Uriziceni nu l-a votat pentru un nou mandat de Preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal pe Dumitru Dragomir. În afară de raţionamentul stupid „dacă majoritatea l-a ales înseamnă că e bun”, nu înţeleg nici unghiul de abordare al acestui subiect. Era mult mai fain să se prezinte mocirla şi mediocritatea din sportul românesc , apoi să se arate adevăratele motive pentru care preşedinţii de cluburi (şi ei formaţi în acelaşi sistem comunist şi mediocru) au decis să se zbată în continuare în mediocritatea care ne-a invadat sportul.

În final ţin să subliniez că avem presa pe care o merităm! Publicul fixează exigenţele, iar când un public atât de ignorant (ca să nu-i spun altfel) citeşte despre Mitică Dragomir şi păşeşte fără urmă de regret peste decesul unui fost reprezentant al tricolorului ne merităm şi presa şi sportul şi greva de la metrou.

Comments