Andrei Badila (Steaua Turabo): “Trebuie sa castigam fiecare meci”

October 1, 2009 scris de  
In categoria Sport

La primul meci din sezonul 2009-2010 al Campionatului Naţional de Baschet, CSA Steaua Turabo Bucureşti a pierdut confruntarea cu CSU Sibiu , cu scorul 69-75, chiar la revenirea pe prima scenă a roş-albaştrilor după o absenţă de şapte ani. La finalul partidei Andrei Bădilă, unul dintre componenţii echipei care a reuşit promovarea din Divizia B, a acordat un interviu în exclusivitate pentru viatadeliceu.ro

andrei-badilaCum a fost meciul trăit pe margine?
Greu! Am încercat să ne încurajăm echipa de pe bancă. Ne-am bucurat că am avut şi o galerie nouă care ne-a susţinut tot meciul.

În Divizia B nu prea venea lumea la sală?
Nu, în Divizia B nu erau nici aceste tribune. Acum s-au investit foarte mulţi bani în echipă şi în sala aceasta. Să sperăm că şi noi ne vom ridica la pretenţiile sponsorilor.

Ce obiective aveţi?
La ce investiţii au fost făcute şi la ce jucători au fost aduşi bănuiesc că trebuie să fim în unul dintre primele patru locuri. Fiecare meci este important şi trebuie câştigat. Cam acesta ar fi obiectivul nostru! Trebuie să câştigăm fiecare meci.

Vorbeai de lotul valoros pe care antrenorul Vasic îl are la dispoziţie. Are Steaua şanse reale să prindă un loc în finală?
Avem trei jucători care au făcut parte din Lotul Naţional al României. Bogdan Popescu, Virgil Stănescu şi Adi Voinescu. Au o vârstă, dar sunt jucători foarte buni şi cred că putem fi acolo sus.

Meciul cu Sibiu s-a pierdut pe final?

Aşa este, am avut ceva probleme cu recuperările defensive. Ori am fost noi lipsiţi de concentrare, ori au fost ceva probleme de omogenitate. Cred că dacă nu pierdeam pe final aceste mingi puteam câştiga meciul.

Aşa tare se simte lipsa de omogenitate ?
Da, suntem o echipă nou formată. Practic sunt doar patru jucători din Divizia B. Sunt cinci străini noi, şi trei români aduşi. O echipă nu se omogenizează într-o lună sau două. Ne trebuie jumătate de sezon ca să devenim o echipă cu adevărat puternică.

Marţi nu te am văzut în teren. Eşti accidentat?
Nu, chiar credeam la un moment dat că voi evolua. Dar nu e nici o problemă. Aştept decizia antrenorului şi atunci când va considera că este momentul potrivit să mă introducă pe teren voi încerca să dau cel mai bun randament.

Comments