Modelul omului politic de astazi

February 22, 2009 scris de  
In categoria Filosofie

Politica este un subiect controversat şi mediatizat în viaţa cotidiană. Nu de multe ori am fost puşi în situaţia de a fi incluşi în discuţii cu un caracter mai mult sau mai puţin politic, de a discuta despre demnitari (oamenii politici) şi să realizăm ca un om politic în adevăratul sens al cuvântului nu există.
Omul politic ideal de astăzi ar trebui să constituie un model de personalitate, de viaţă, de caracter oferit societăţii, pentru a putea fi un exemplu pentru grupurile din care face parte şi al căror lider este. Activitatea sa, viaţa sa ar trebui să reflecte calităţi demne de urmat şi care să îi clădească o anumită credibilitate. Înainte de a cunoaşte teorii politice, economie, istorie, limbi străine, omul politic ar trebui să se cunoască pe sine, pentru ca la un moment dat să poată fi sigur pe actele sale, să ştie să îşi urmărească gândurile cu răbdare, să pună în balanţă tot ceea ce este util; trebuie să fie cuprins de o oarecare mândrie şi de un simţ al datoriei, să impună un anumit respect, să îşi urmeze o cale justă, de netăgăduit.
Unicitatea unui om politic trebuie să se bazeze pe răbdare, intuiţie, tenacitate, simţul datoriei şi nu în ultimul rând simţul civic, puterea de a lua deciziile potrivite nu pentru sine ci pentru cei din jurul său.

Comments