Filosofia greselii

February 22, 2009 scris de  
In categoria Filosofie

Eroarea este specifica naturii umane cum spune o veche vorba.
Asta inseamna ca fiind cu totii oameni, in consecinta multe din actele noastre sunt supuse greselilor. Fara greseli nu exista crestere, nu exista progres. Obsesia de a nu face greseli nu este ceva constructiv. Aceasta obsesie de perfectionism vine tot dintr-o lipsa de incredere in sine.
Trebuie sa invatam din greseli. Acesta este rostul lor in existenta noastra. Neacceptarea greselilor duce la pierderi importante. Ar fi foarte trist sa ajungem la capatul vietii si sa ne dam seama ca am trecut prin ea degeaba. Ca nu am avut ochii suficient de deschisi la greselile din viata noastra, ca le-am repetat, ca am fost aroganti. Cum spunea Albert Camus: “Sunt impotriva tuturor celor care cred ca au intotdeauna dreptate. Trebuie sa ne temem de gandirea unica, cea care detine adevarul suprem.Trebuie sa fim in permamenta deschisi, sa ne confruntam cu ceilalti , sa invatam din greselile noastre si mai ales din greselile celorlalti.
Eroii nostri sunt cei care au incercat, au gresit dar au luat-o de la capat, la fel de surazatori, acceptandu-si faptul ca sunt niste fiinte supuse greselilor dar care nu s-au lasat ci au mers mai departe cu incredere si curaj.
Oare cata munca, cat efort, cate greseli, cate reintoarceri, cate intrebari, cate dubii au fost necesare in realizarea dorintelor lor ?
In concluzie, greselile sunt inevitabile. Important este sa ne cunoastem si sa invatam din fiecare experienta cate ceva. Aceasta este calea prin care accedem la adevar.

Coman Diana cls XII H

Download Filosofia greselii

Downloadat de 90 ori

Comments