Politetraflouroroetena(teflon)

March 12, 2009 scris de  
In categoria Chimie

Masele plastice sunt produse tehnologice de sinteza in compozitia carora intra un compus macromolecular sintetic si alte substante (plastifinati, antioxidanti) adaugate pentru a le conferi proprietati superioare.
Teflonul a fost descoperit accidental la sfarsitul anilor ‘30 si a fost foarte repede adoptat si folosit in multe domenii datorita proprietatilor lui deosebite. Probabil celor mai multi,cand auzim de teflon, ne fuge gandul la tigai si alte ustensile de bucatarie…dar acest material este folosit si in fabricarea unor produse de hartie,a unor materiale rezistente la pete, folosite atat pentru covoare cat si pentru haine,ochelari ,materiale de impachetat pentru fast-food-uri, acoperisuri, avioane, produse pentru indepartarea ridurilor, piese auto, echipament de camping, chipuri, ata dentara, izolatii electrice, spuma ignifuga, mobila, fiare de calcat, uscatoare de par, vopsea, lame si spume de ras, instrumente chirurgicale, si lista ar putea continua la nesfarsit.
Teflonul este, de fapt, politetrafluoroethilene (PTFE),o substanta chimica asemanatoare plasticului, obtinuta din amestecarea unor perfluorinate(PFC). Chimicalele perfluorinate sunt substante nevolatile si, pe deasupra, cand este produs teflonul, sunt inchise intr-un strat de polimeri.

Download Politetraflouroroetena(teflon)

Downloadat de 448 ori

Comments