Cea mai bună prietenă sau iubitul ?

May 28, 2008 scris de  
In categoria Poveste de dragoste

apus.jpgNu putine sunt situatiile in care te afli in dilema de a nu stii ce sa alegi intre cea mai buna prietena si iubitul tau. Adolescenta este, intr-adevar, cea mai frumoasa perioada a vietii, insa, si cea in care se intalnesc cele mai dificile momete din viata unui tanar.

Acum catva timp am luat parte la destainuirea unei persoane care trece printr-o astfel de situatie si am fost profund impresionata de patetismul si sinceritatea cu care aceasta se exprima.

Eram acum trei saptamani in cea mai frumoasa excursie din viata mea de pana acum: agapa de sfarsit de clasa a XII-a. Desi, fiind la un profil umanist, nu avem decat un baiat in clasa si nici acela nu ne-a insotit, faptul ca am fost doar 23 de fete nu ne-a impiedicat sa ne distram si sa ne sudam relatiile de prietenie care s-au infiripat intre noi in anii de liceu. In cea de-a doua seara petrecuta in Sinaia am hotarat sa mergem sa cercetam localurile din statiune, sa ne plimbam si sa respiram aerul curat de munte.

Mare parte dintre colege plecasera, iar eu ramasesem cu una din ele, o fata pe care in ultima vreme o vazusem mult prea abatuta. Nu stiam mare lucru despre noua ei relatie, asa ca a fost suficienta o simpla intrebare : “Ce s-a intamplat?”, pentru ca ea sa imi spuna ca situatia in care se afla o apasa, ca un bolovan, pe suflet.

Era de doar o luna cu un baiat deosebit, cu care se intelegea de minune, care o iubea si o respecta si pe care nu ar fi vrut sa il piarda niciodata. ”De foarte putine ori mi s-a intamplat sa fiu tratata cu atata atentie, iar acum, cand cineva ma face sa ma simt speciala, nu vreau ca totul sa se termine, ca vraja sa se rupa!”.

intre-doua.jpgLa auzul acestor vorbe, am ramas uimita! Totul parea sa mearga foarte bine intre cei doi. Insa, nu peste mult timp, mi-a zis ca prietenul ei este fostul prieten al celei mai bune prietene de-ale sale.

Multa vreme a ascuns acest lucru deoarece nu voia sa ii faca rau acesteaia, insa, in cele din urma, adevarul a iesit la iveala.

In mod cert, situatia a fost destul de urata, cu atat mai mult cu cat aceea aflase acest lucru chiar de ziua ei.

Colega mea mi-a explicat ca nicio clipa nu a avut intentia de a-i face rau. Din contra, tot ce a facut a fost spre binele ei.

Era dispusa sa se ascunda si o viata intreaga, numai ca prietena ei sa nu sufere, insa, minciuna are picioare scurte, iar gandurile sale bune au fost interpretate ca un act clar de lasitate.

Pe de o parte, ea se simtea usurata ca putea iesi in oras fara sa se teama ca cineva o poate vedea, dar pe de alta parte, inima ei era distrusa, deoarece isi pierduse cea mai buna prietena.

Cu toate acestea, nu intelegea de ce ea reactionase asa de rau, in conditiile in care relatia pe care o avusese cu baiatul respectiv se terminse cu mult timp inainte.

Colega mea nu voia sa renunte la el, mai ales ca mai facuse odata aceeasi greseala, de a nu fi cu un baiat care tinea la ea, doar pentru simplul fapt ca prientena ei il placea.

Excursia s-a terminat, am revenit la scoala, iar peste cateva zile am aflat ca prietena colegei mele i-a cerut sa se desparta de respectivul baiat daca vrea ca prietenia lor sa continuie.

In momentul de fata cele doua vorbesc, dar alegerea definitiva nu a fost luata.

Am sentimentul ca nu va pune capat relatiei, in care este atat de fericita, si o va minti pe prietena ei, din nou. In mod clar, daca va descoperita pentru a doua oara, va avea foarte mult de suferit.

Asadar, care este cea mai buna alegere intr-o astfel de situatie? Se spune ca o prietena ar trebui sa fie mult mai importanta decat un baiat, pentru că alături de ea ai impartit si bune si rele, ea te cunoaste, ea te ajuta.

Insa, daca descoperi aceleasi lucruri si la o persoana de sex opus? Si daca aceasta iti arata si ce este dragostea? Atunci ce e de facut?

Comments