Liceul Tudor Vianu

October 21, 2007 scris de  
In categoria Licee

1. LOCALIZARE

Adresa: Strada Arhitect Ion Mincu, nr. 10, sector 1, Bucuresti
Telefon: 2226670
Fax: 2226670
Adresa web: www.lbi.ro
E-mail: lbi@lbi.ro

2. ISTORIC

Cladirea ocupata de Colegiul National de Infomatica “Tudor Vianu” a fost construita în 1928 si a adapostit “Liceul Teoretic de Fete”. În 1973 a devenit “Liceul de Informatica DR: PETRU GROZA”, iar în 1997 si-a schimbat denumirea în “Liceul de matematica – fizica nr. 1”.

Din 1991 liceul a functionat sub denumirea de “Liceul de Informatica” si a devenit ulterior “Colegiul National de Informatica Tudor Vianu”.

Liceul are 20 de sali de clasa; sase laboratoare de informatica echipate cu calculatoare Pentium; un cabinet Multimedia; un cabinet limbi moderne; un cabinet metodic; un cabinet pentru limba si literatura româna; doua laboratoare de fizica; un laborator de chimie; un laborator de biologie; o sala de educatie fizica; o biblioteca cu un nr. de 40.000 de volume; un teren de fotbal; un teren de baschet.

3. ADMITERE

Pentru admiterea 2007, la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” sunt disponibile 196 de locuri. Pentru anul scolar 2007-2008 se vor forma 7 clase de a IX-a cu specializarea matematica informatica. Media ultimului admis este 9,29.

Sursa: cotidianul Gândul, editia din 4 mai 2007

4. De ce sa alegeti Colegiul National de Informatica“Tudor Vianu”

– anual sunt pregatiti peste 250 de absolventi, care urmeaza cursurile Universitatii Politehnice Bucuresti (Facultatea de Automatica, Facultatea de Electronica, Facultatea de Inginerie Economica), Universitatii Bucuresti (Facultatea de Matematica, Facultatea de Matematica – Informatica), Academia de Studii Economice (Facultatea de Cibernetica).

– Elevii liceului au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile scolare de matematica si informatica.

– La sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2003, procentul de promovabilitate a fost de 100% si un numar de 200 de absolventi au obtinut media generala mai mare de 9.

5. PROFESORI

Conducerea:
Director: prof. Silvia Moraru
Director adjunct: prof. Rodica Cherciu
Director adjunct: prof. Doina Popescu

Profesori:
Biologie: Jarloianu Gabriela, Marinescu Mirela Magdalena, Stoica Doriana.
Istorie: Gruia Veta, Ionescu Dan Tudor, Marcu Gheorghita.
Matematica: Banita Mariana, Bosneag Cristian, Covaci Eugen Marinel, Dumitrescu Alexandra, Moldoveanu Sever, Muresan Claudia, Paun Cristinel, Podeanu Iolanda, Popa Octavian, Puschin Eduard, Tesleanu Cerasela.
Chimie: Aftodor Angelica, Bogdan Daniela, Cusen Cornelia, Moraru Silvia, Radu Ana Loredana.
Limba engleza: Birsan Mioara, Dumitrachescu Iulia, Fekete Klara, Irimie Florica, Manicea Elena.
Muzica: Geambasu Magdalena.
Educatie fizica: Alexandru Gabriela, Dumitrescu Lucian, Sorica Florica.
Limba franceza: Lazar Sperantia Claudia, Neagu Chira, Nedelcu Leontina, Raicu Mariana.
Psihologie: Botez Ecaterina.
Educatie Plastica: Anton Alina.
Limba germana: Koch Wolfgang.
Religie: Vedes Razvan.
Fizica: Condurache Nicoleta, Constantin Liliana, Constantineanu Raluca, Dobrescu Corina, Nicolae Irina Elena, Paragina Florica, Stan Florina, Stoica Ioana, Toma Ioan.
Limba latina: Dituleasca-Roman Valeriu.
Stiinte Socio-umane: Anastasiu Ionut, Munteanu-Lucinescu Caselle Alexandru.
Geografie: Mocanu Alexe, Rusu Bogdan.
Limba româna: Balalau Luminita, Dinescu Cristiana, Donovetsky Ohara, Dumitrescu Lavinia, Popescu Doina, Popescu Teodora, Raspopa Adrian, Stanca Ecaterina.
Informatica: Achinca Corina, Balanescu Cecilia, Cherciu Rodica, Demco Andreea, Enescu Catalina, Gradinescu Monica, Grigoriu Dan, Homorodean Marcel, Iosupescu Irina, Mihailescu Ivana, Militaru Daniela, Petrescu Simona, Preda Valentina, Stanciulescu Elena, Toca Demetra.

Comments