Liceul Dimitrie Ghika din Comanesti

March 8, 2009 scris de  
In categoria Licee

Localizare:

Adresa:Str. Liceului, nr.1, Oraşul Comăneşti, judeţul Bacău.
Telefoane: +40234-37.46.21
E-mail: dghika_comanesti@yahoo.com


Scurt istoric

Liceul a luat fiinta in anul 1953, mai intai ca liceu seral, apoi din anul 1956, ca liceu de zi alaturi de cel seral. De-a lungul celor 56 de ani de existenta, liceul Comanesti a ramas singura unitate de invatamant liceal, de pe o arie foarte larga care cuprinde nu numai orasul de resedinta de pe valea Trotusului superior, ci toata populatia scolara de la Ghimes pana la orasul Darmanesti, o suprafata de aproximativ optzeci de kilometric patrati.

In prezent, Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” Comanesti este o unitate de invatamant foarte puternica, atat prin numarul de elevi pe care o frecventeaza cat si prin diversitatea profilelor de pregatire. In anul scolar 2008-2009, in scola se pregatesc 1880 elevi intr-un numar de 63 clase, sub indrumarea unui corp profesoral de 104 cadre didactice.
Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” cuprinde toate formele de invatamant de tip mediu: liceu de zi si seral, scoala de arte si meserii, liceu curs cu frecventa redusa. Pregatirea elevilor se realizeaza in cadrul liceului prin filiera teoretica si prin cea tehnologica.

Filiera teoretica cuprinde: profilul real, matematica-informatica si stiintele naturii, si profilul uman, filologie, istorie/geografie -stiinte socio-umane (stiinte sociale).

Filiera tehnologica cuprinde profilul economic, profilul resurse si protectia mediului, prelucrarea mediului, profilul ethnic, mecanic, profil industrie usoara, textila, pielarie.

In peste jumatate de secol de existenta Colegiu Tehnic “Dimitrie Ghika” din Comanesti a constituit un authentic focar de stiinta si cultura pe valea Trotusului superior. Au absolvit diferite forme de pregatire aproape 14000 de tineri, care si-au dovedit competenta in cele mai variate domeni, dovenind personalitati ale stiintei, tehnicii si culturii romanesti: professor univ. dr. Ioan Lascar,presedintele colegilor medicilor din Romania, presedintele Comisiei de Chirurgie Plastica si Microbiologie Reconstructiva A Ministerului Sanatatii si Familiei, Presedintele Academiei Romane de Chirurgie Cosmetica, Plastica, specialist de reputatie mondiala in chirurgie plastica si reparatorie, dr. ing. Ionel Bucur, directorul Grupului nr.1 de la Centrala Atomoelectrica Cernavoda, prof. dr. Adrian Podoleanu, professor universitar in Anglia, profesori universitari- Gheorghe Neagu, Ecaterina Cretu, Gheorghe Grigoras, ingineri, arhitecti, medici, profesori, istorici, poeti si scriitori, comandanti de nava si sefi mecanici maritimi, economisti, conducatori de intreprinderi si institutii, oameni politici, etc.


PROFESORI

Conducerea:
Director: prof. Popa Florin
Director adjunct: prof. Simona Stoica
Director adjunct: prof. Marlena Lucas

Biologie: Dutu Daniela, Popa Camelia, Ster Alexandrina
Istorie: Prisecariu Mihaela Elena, Balbaie Petrita
Geografie: Buzatu Angelica, Cozma Florin
Matematica: Musat Stela, Daniela Saramet, Munteanu Ion, Popa Florin, Rotaru Petru
Chimie: Hanganu Iulia, Hanganu Marieta, Craciun Octavia,
Limba engleza: Corbu Liana, Murgu Laura, Colpos Magda,
Muzica: Garai Vasile, Garai Eugenia
Educatie fizica: Rosu Gabriel, Iscu, Bulubasa
Limba franceza: Surugiu Ionut, Canea Gabriela
Educatie Plastica: Boteanu Laura
Religie: Andrioaie Anca
Fizica: Ionescu Dorina, Ionescu Valentin, Oprea Toader
Limba latina: Colacel Petre
Stiinte Socio-umane: Stoica Simona, Dumitriu Vasile
Limba româna: Apreutesei Felicia, Rosu Luminita, Oica Iulia, Calugaru Marioara, Colacel Petre , Munteanu Silvia
Informatica: Laslau Antonia, Varcolici Mihaela

Comments