Liceul de muzica Dinu Lipatti

March 2, 2010 scris de  
In categoria Licee

1. LOCALIZARE

liceul-dinu-lipattiAdresa: Strada Principatele Unite nr. 63, Sector 4, Bucureşti
Telefon: 004.021.3363588
Fax: 004.021.3363299
Adresa web: http://liceuldinulipatti.ro/
E-mail-uri: licmuzdinulipatti[at]yahoo[punct]com
Directiune:
Secretariat: Tania Constantinescu
Internat: 021.3369630

2. ISTORIC

Liceul a fost înfiinţat în 1949 şi a fost cunoscut sub diferite denumiri: Şcoala Medie de Muzica Nr. 1 şi Liceul de Artă. Prima unitate de învăţământ muzical din România a format în decursul anilor muzicieni de înalta ţinută – solişti, instrumentişti, cântăreţi, compozitori, muzicologi si pedagogi.

Liceul are atât învăţământ primar, gimnazial cât şi liceal. În total sunt şcolarizaţi peste 600 de elevi. În liceu predau peste 165 de cadre didactice.

Absolvenţi celebri: Gheorghe Zamfir, Angela Gheorghiu, Delia Matache, componentele trupei Bambi, Noni, Mihai Cernea, Ionut Cercel, Padureanu Alexandru, Oliver Sterian, Larisa Ciulei, Elena Gheorghe, componentii trupei Mandinga, componentii trupei El Negro, Ionut Dolanescu, Alin Geambasu, Adela Popescu, Catalin Opritoiu, Elena Cortubas, Angela Burlacu, Mihaela Martin, Liliana Ciulei, Adrian Iorgulescu, Paul Florin, Marin Cazacu.
Acestea sunt doar câteva nume dintre absolvenţii cunoscuţi ai liceului care activează în muzica sau teatru, atât pe scenele din ţară cât şi pe cele din străinătate.

3. ADMITERE

Pentru admiterea 2010, la Liceul Dinu Lipatti sunt disponibile 56 de locuri repartizate in doua clase ale secţiei instrumentale şi 28 de locuri la secţia Actorie. Admiterea la clasa de Actorie se face pe baza unei probe de aptitudini ( monolog, povestire, poezie, spontaneitate). Admiterea la secţia instrumentală se face pe baza unei probe de aptitudini de teorie muzicală în funcţie de specializarea aleasă ( o piesa pregătită şi o piesă la prima vedere).

liceul-dinu-lipatti-24. De ce sa alegeţi Liceul Dinu Lipatti

Liceul are o clasă de teatru unde veţi studia materii ca: dicţie, regie, euritmie, managmentul spectacolului, arta spectacolului. Aceasta clasă constituie o pregătire de excepţie pentru cei care îşi doresc o carieră în lumea teatrului, a spectacolului dar şi un prim pas uriaş spre reuşita admiterii la ATF.

La secţia instrumentala pe lângă materiile de cultură generală se studiază materii ca: teorie muzicală, istoria muzicii, armonie, contrapunct sau orchestră.
Secţia instrumentală are următoarele specializări: pian, vioară, violă, violoncel, contrabas, harpă, flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, trombon, nai, ţambal, percuţie, chitară. La secţia canto se pot studia canto clasic şi canto popular.

De asemenea, liceul dispune de internat şi cantina. Taxa de cazare la internat este de 60 de lei pe luna plus costul meselor care este opţional.

Liceul oferă posibilitatea participării la concursuri şi spectacole naţionale şi internaţionale. Liceul dispune de o orchestră proprie care susţine numeroase concerte şi în ţară şi în străinătate. În fiecare an elevii obţin la concursuri naţionale şi internaţionale zeci de premii.

Liceul are 17 săli de cultură generală, laborator de fizică şi chimie, cabinet de informatică, 105 săli de studiu instrumental şi teoretic-muzical, sală de concerte cu 200 locuri, 2 săli pentru ansambluri (cor şi orchestră), 2 săli pentru teatru, bibliotecă, magazie şi atelier de întreţinere a instrumentelor muzicale.

Comments