Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida
1. LOCALIZARE
Adresa: B-dul Basarabia, nr. 47, sector 2, Bucureşti
Telefon: 021-3243295
Adresă web: www.leonida.ro
E-mail: dimitrie@leonida.ro
2. ISTORIC
Localul colegiului a fost constuit în 1946 şi conceput de Nicolae Malaxa ca lăcaş de calificare prin învăţământ profesional a tinerilor, pentru întreprinderea ce-i purta numele.
Din 1972, odată cu reînfiinţarea liceului industrial, s-au diversificat formele de învăţământ: liceu industrial, şcoală postliceală, şcoală de maiştrii, şcoală profesională, etc.
După evenimentele din 1989, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Educaţiei au hotărât ca toate liceele şi şcolile din ţară să-şi schimbe denumirea/ titulatura. Direcţiunea de la acea vreme au decis schimbarea denumirii din Grupul Şcolar Industrial “23 August” în Grupul Şcolar Industrial “Dimitrie Leonida”.
Directorii s-au gândit să adopte acest nume pentru că şcoala avea un profil tehnic, gândindu-se astfel la numele inginerului român Dimitrie Leonida, care a avut realizări deosebite în domeniul electric şi mecanic.
Începând cu anul şcolar 2002-2003, şcoala funcţionează sub denumirea de “Colegiul Tehnic”.
Şcoala dispune de 13 laboratoare (chimie, informatică, fizică), 9 cabinete, 9 ateliere şi o bibliotecă.
3. ADMITERE
Pentru admiterea 2007, la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” sunt disponibile 140 de locuri. Pentru anul şcolar 2007-2008 se vor forma cinci clase de a IX cu două specializări: matematică informatică şi filiera tehnologică – TEHNIC. Media ultimului admis este 7,05 la matematică informatică şi 6.05 la filiera tehnologică.
Sursa: cotidianul Gândul, ediţia din 4 mai 2007
4. PROFESORI
Catedre în cadrul Colegiului: matematică, română, geografie, educaţie muzicală, informatică, limbi străine, istorie, fizică, chimie, educaţie fizică, socio-umane, tehnică, religie, biologie.
5. De ce să alegeţi Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida:
rezultatele obţinute de elevii Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” în procesul de învăţământ, la concursurile şcolare, la examenele de bacalaureat şi la admiterea în învăţământul superior, au facut ca în ultimii doi ani şcoala să devină unitate reprezentativă.
O componenta importanta a structurii unităţii şcolare o contituie şcoala postliceală, care cuprinde trei specializari: analist programator, secretar stenodactilograf – operator birotica şi asistent gestiune financiar contabilă.
Comments