Colegiul Naţional “Spiru Haret”

December 19, 2007 scris de  
In categoria Licee

colegiul-national-spiru-haret-5.jpg1. LOCALIZARE

Adresa: Strada Italiană (de pe lângă Teatrul Naţional), nr. 17, Bucureşti
Telefon: 021-313.64.62 / 210.65.92 / 314.60.97
Adresa web: www.lsh.ro
E-mail: contact@lsh.ro

2. ISTORIC

Colegiul Naţional “Spiru Haret” a fost înfiinţat în 1903, la început ca gimnaziu, iar în 1920 a devenit liceu. Colegiul poartă numele lui Spiru Haret (n. 15 februarie 1851, Iaşi; d. 17 decembrie 1912, Bucureşti), academician, matematician, pedagog român, reformator al învăţământului românesc.
Colegiul a fost desfiinţat în anul 1948, fiind considerat “liceu burghezo-moşieresc”, însă a revenit sub titulatura de Liceul “Spiru Haret”, păstrându-şi astfel patronul spiritual.
Pe 15 februarie este aniversat omul Spiru Haret, iar la Colegiu se desfăşoară zilele “Haretiana”. O tradiţie respectată an de an, chiar şi în epoca comunismului, la “Spiru” este “ Ziua Absolventului”, petrecere care aduce la un loc foşti elevi din ţară şi din străinătate.
Printre absolvenţi se numără nume celebre ca: istoricul religiilor şi scriitorul Mircea Eliade, juristul şi publicistul Arsavir Acterian, filosoful Constantin Noica, medicul Ioan Juvara, fizicianul Gheorghe Moisil, filosof şi fost ministru Andrei-Gabriel Pleşu, ş.a.

colegiul-national-spiru-haret-2.jpg3. ADMITERE

Pentru admiterea în anul şcolar 2007-2008, la Colegiul Naţional “Spiru Haret” au fost disponibile 224 de locuri:
112 locuri la Matematică Informatică,
28 de locuri la Ştiinţe ale naturii – bilingv engleză,
56 de locuri la Filologie
28 de locuri la Ştiinţe umane şi sociale.

Ultima medie de admitere a fost 9,01 la Matematică Informatică,
8,83 la Ştiinţe ale naturii,
8,89 la Folologie
8,86 la Ştiinţe umane şi sociale.

Au fost formate în total 8 clase de clasa a IX-a.
Sursa: cotidianul Gândul, ediţia din 4 mai 2007

4. De ce să alegeţi Colegiul Naţional “Spiru Haret”?

Colegiul Naţional “Spiru Haret” se numără printre cele mai bune licee din Bucureşti, având o tradiţie de peste 100 de ani. Colegiul “Spiru Haret” este considerat pepiniera elitelor, pragul său fiind trecut de numeroase personalităţi româneşti.
De asemenea colegiul naţional “Spiru Haret” are cea mai bună echipă de baschet de liceu din România! Formaţia pregătită de profesorul Tudor Costescu a câştigat tot ce se putea de-a lungul timpului. Printre jucătorii care au trecut pe la Spiru îi putem menţiona pe Virgil Căruţaşu (căpitanul echipei Asesoft Ploieşti), Anton Silviu (fost jucător la Rapid), Cezar Stănescu (Asesoft Ploieşti), acestea fiind câteva nume de jucători care au îmbrăcat tricoul echipei de baschet a liceului Spiru Haret.


colegiul-national-spiru-haret-4.jpgcolegiul-national-spiru-haret-6.jpgcolegiul-national-spiru-haret-10.jpgcolegiul-national-spiru-haret-12.jpgcolegiul-national-spiru-haret-13.jpgcolegiul-national-spiru-haret.jpgcolegiul-national-spiru-haret-3.jpgcolegiul-national-spiru-haret-11.jpgcolegiul-national-spiru-haret-8.jpgcolegiul-national-spiru-haret-9.jpgcolegiul-national-spiru-haret-7.jpg

Comments