Sună clopoţelul tare, tare…

June 24, 2008 scris de  
In categoria Interviul Saptamanii

Si…nu…chiar nu este vorba de un oarecare clopotel! Dar ce te faci atunci cand este vorba de ultimul clopotel?ultimul-clopotel-dante-305.JPG Mergi usor pe coridor..o roba in mana stanga,si o diploma in mana dreapta… te uiti repede pe textul inscriptionat si remarci: ’’Diploma de merit pentru absolvirea acestui ciclu,cu speranta ca amintirea……’’ si totusi te opresti in mijlocul coridorului si te intrebi: ’’Gata?’’,iar apoi iti raspunzi singur la fel de sec: ’’Gata!’’.

Intrii in clasa si vezi o masa plina de bunataturi,dar nu ai pofta de nimic pentru ca realizezi ca ai crescut! Si ai un moment de panica atunci cand iti dai seama ca de acum totul se va schimba

Toate persoanele din jur,chiar si cele care ti-au fost antipatice,acum toti iti sunt dragi! Vrei sa dai timpul inapoi si sa poti retrai din nou acele clipe cand paseai pentru prima oara la liceu cu speranta ca te vei face remarcat si placut. Si prin fata ta iti trece un mini filmulet,un fel de flash…. profesorii antipatici.. si nesuferiti,si prima oara cand ai luat un 2,cand nu erai obisnuit?! Si cum te topeai dupa vreo tipa sau un tip popular din liceu?

Sau cum barfeai de zor noua colega ca arata ca o sorcova? Sau poate cum te trezeai in timpul orelor ca tu de fapt nu esti acolo,si ca toata lumea din jurul tau iti striga numele?!Amintiri…si prietenii cu care deseori te-ai certat si remuscarile de dupa. Stii? As vrea sa cred ca putem avea fiecare cateva jetoane la noi,iar cand vrem sa ne intoarcem in liceu..sau mai pierdem cate unul! In cazul asta nu ar fi o pierdere ci un castig!

Castigul timpului care nu intodeauna e de partea noastra, castigul clipelor care ne-au adus de atatea ori fluturasi in stomac, sau poate castigul a ceea ce noi consideram pierdut. Totul se deruleza in mintea ta si-ti doresti sa traiesti aceeasi viata de o mie de ori si parca tot nu ar fi de ajuns.

Simti ca lucrurile din jurul tau se schimba, ca toate au rostul lor in viata dar parca acum nici rostul nu-si mai are rostul sau in sine! Iti e dor sa fii confuz…iti e dor sa simti acel gol care deseori te invaluia intr-un mister, iti e dor sa nu ai nici o scuza… iti e dor sa fii asa cum stii tu! Mereu tanar!

Sa lasi clopotelul la o parte,si sa te trezesti din nou intr-o clasa goala,inainte sa se sune…asteptandu-ti colegii sa incepeti vechea ora!….Dar acum s-a sunat de sfarsit……

Comments

Nu se admit comentarii.