Povesti transpirate Din Vestiar

March 27, 2013 scris de  
In categoria Interviul Saptamanii

In zece ani de sport de peformanta n-am schimbat prea multe echipe, insa am avut privilegiul de a lucra cu niste oameni deosebiti, de la antrenori si pana la persoanele din jurul echipei. N-aveam de unde sa stiu ca isi vor pune cu totii amprenta atat de tare asupra sufletului meu si ca peste ani voi ajunge sa traiesc din sport si pentru sport. N-aveam de unde sa stiu ca totul se va transforma in timp intr-o filosofie de viata pentru mine.

Imi aduc aminte si acum cat de greu a fost inceput, zilele cand n-aveam chef sa merg la antrenament si intram in vestiar dezamagit si obosit de la scoala. Asa a inceput totul, intr-o zi de septembrie. Am pasit timid in sala de sport si antrenorul m-a bagat din prima in teren. Aveam senzatia ca totul se desfasoara in fata mea cu viteza luminii…iar sala parea imensa.

Prima pauza pentru apa a picat ca o binecuvantare. Atunci am simtit pentru prima oara ce inseamna apa bauta pe fuga si cu nesat cand inca alte 30 de persoane te-ar ucide pentru un strop. Asa a inceput aventura asta care mi s-a impregnat in suflet mai tare ca orice. Au urmat mii de ore de munca, sute de antrenamente la ora sase jumate dimineata, meciuri sambata si duminica, munca si iar munca. Rezultatele au inceput sa apara si de unde ma uitam cu sfiala catre antrenorul imens (asa mi se parea pe-atunci dom’ profesor la un metru 93 cat avea), am ajuns sa astept cu nerabdare finalul orelor de curs si evadarea la antrenament.

Acolo parca spatiul si timpul se dilatau si nimic din rautatile lumii nu patrundea. Prieteniile au inceput sa se lege, diverse persoane au reusit sa intre sau sa iasa din peisaj. Pana in final am format un grup bine legat, de care imi este dor si acum cand astern randurile acestea.

Amintirile s-au strans pentru noi cu grija, adolescenta a avut un farmec aparte, iar trofeele si meciurile disputate ne-au adus in suflete o satisfactie greu de exprimat si de explicat.

Probabil in afara de fericire am gustat si alte valori si am fost protejati de toate nenorocirile si tentatiile de azi. Am crescut impregnat cu bun-simt, respect, onoare si cu responsabilitate, intelegand de mic ca trebuie sa ii sustii pe cei slabi si ca nimic nu ma poate dobori.

Asa am ajuns peste ani sa imi infaptuiesc cele mai fantasmagorice vise si viata mi-a oferit sansa de a activa in cel mai fain domeniu posibil. Asa am avut ocazia sa lucrez cu antrenori de NBA, sa intru in contact cu jucatori legendari pe care ii vedeam la televizor si sa cunosc o serie de sportivi cu sange de campion. Cu unii dintre ei am impartit vestiarul inaintea meciurilor importante. Despre altii am scris, pe altii i-am prezentat in conferinte de presa. Am avut acces in vestiar si acest lucru m-a ajutat sa evoluez mental, sa aud lucruri fabuloase de la oameni cu adevarat de valoare… Am incercat de la fiecare sa “fur” cate ceva din reteta succesului si cand a venit vremea am decis sa o transmit mai departe.

Astfel am realizat blogul Din Vestiar unde imi propun sa impartasesc pustilor din ziua de azi valorile la care noi am avut acces gratuit. “Antrenamentele” vor avea loc o data pe saptamana sub forma unor povesti transpirate din vestiar, iar cand timpul va hotari vom intensifica intalnirile.

Pana atunci… ne vedem in vestiar si nu uitati: ce se intampla in vestiar, ramane in vestiar.

.

Comments