Alex de la JukeBox

October 23, 2007 scris de  
In categoria Interviul Saptamanii

Alex de la JukeBox„În liceu cântam la chitară şi aşa agăţam mai uşor gagicile!”

Trupa Jukebox a cântat duminică seara în Piaţa Constituţiei, la MilFest 2007. La finalul reprezentaţiei, Alex Vasilache, solistul trupei care cântă în emisiunea “Cronica Cârcotaşilor”, a depănat câteva amintiri din “cea mai mişto perioadă”, aşa cum a caracterizat artistul anii de liceu şi ne-a povestit ce anume l-a determinat să renunţe la profesia de medic pentru cea de artist.

„Liceul meu nu mai există !”

R: În ce liceu ai învăţat?
A.V.: Am terminat “Mate-fizică patru”, aşa se numea când am început eu, după care s-a numit „Horia Hulubei”, după care l-au desfiinţat… l-au mutat, nu ştiu unde l-au mutat. Liceul era la Măgurele.

R: Deci, liceul unde ai învăţat nu mai există.
A.V.: Exact. Liceul unde am fost eu nu mai există, nu se mai ţin cursuri în clădirea respectivă. Aparţinea de Facultatea de Fizică.

„Eram super mândru că eram în liceul Horia Hulubei de la Măgurele!”

R: Ce ne poţi spune despre anii de liceu?
A.V.: Eram super mândri de faptul că eram în liceul acela. Era un pic exclusivist pentru că ne aflam în altă parte decât tot restul oamenilor şi învăţam toţi într-un singur schimb. Era un liceu relativ mic, ne ştiam foarte bine unii cu alţii. În plus, era unul dintre puţinele licee, în care cei din clasa a IX-a erau prieteni cu cei din clasa a X-a, a XI-a şi a XII-a. Eram toţi prieteni şi eram toţi pe acelaşi nivel. Nu era faza aia … eu sunt a XII-a şi tu a IX-a.

R: Cum era viaţa în liceu ?
A.V.: Era o atmosferă diferită faţă de toate celelalte licee din Bucureşti. Aveam pauze de zece minute şi o pauză mare de 20, în care puneau aştia muzică. Aveam instalaţie de amplificare în toate clasele şi în fiecare zi se punea alt gen de muzică. Aveam prieteni cărora le plăcea Depeche Mode, alţii erau cu Iron Maiden.

„Cântam la chitară şi aşa agăţam mai uşor gagicile!”

Alex de la JukeBoxR: Cântai şi în liceu ?
A.V.: Da. Am cântat dintotdeauna. În a XI-a am învăţat să cânt la chitară şi chestia asta mi-a folosit foarte mult pentru că în felul acesta agăţam mai uşor gagicile. Puştoaicele veneau şi vorbeau cu mine de când m-am apucat de cântat. Asta era ideea.

R: Vreo dragoste mare în liceu ?
A.V.: Da. Nu pot să dau mai multe detalii.

R: Ce voiai să faci când erai în liceu ?
A.V.: Medicină. Eram convins că numai asta pot să fac. Am făcut un an de stagiatură, după care urma partea de rezidenţiat. Şi acolo m-am oprit, pentru că deja nu mai puteam să fac în paralel şi muzică şi medicină.

R: Cum te-ai cunoscut cu membri actualei trupe Jukebox ?
A.V.: Eu cu băieţii eram foarte buni prieteni, cam din liceu. Andrei avea nu ştiu ce prieten pe la noi prin liceu şi venea şi cânta la chitară, Viorel îmi era vecin şi s-a îndrăgostit de o colega de-a mea mai mică, tot din liceu. Noi nu ne-am făcut o formaţie. Noi pur şi simplu cântam.

“Orele de mate le făceam în barul liceului”

R: Veneaţi cu chitările la şcoală să cântaţi, să impresionaţi fetele ?
A.V.: Orele de mate le făceam în barul liceului cântând la chitară. Iar când nu chiuleam în liceu, mergeam alături la Facultatea de Fizică unde disperam tot corpul cadrelor didactice, pentru că studenţii în loc să se concentreze la cursuri şi seminarii ne auzeau pe noi cum cântam.

R: Practic, aveai priză şi la studente?
A.V.: N-aş merge până acolo.

R: Cum ai ajuns la „Cârcotaşi”?
A.V.: Printr-o strategie de marketing foarte bine pusă la punct (râde). Ne-am întâlnit în Deltă, noi aveam de cântat acolo şi ei erau cu toată gaşca. Ne-am văzut, ne-am împrietenit, ne-am iubit ! Ne-au auzit şi au zis să facem ceva împreună.

Alex de la JukeBoxR: Cum e să lucrezi cu Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă ?
A.V.: Este un sentiment foarte interesant pentru că ani de zile, înainte de a lucra cu ei eram fan „Cronica Cârcotaşului”şi ascultam dimineaţa, pe vremea când era un singur „cârcotaş”.

R: Ce sfat le-ai da liceenilor?
A.V.: Fă cum crezi! Le-aş recomanda să facă exact aşa cum simt ei, nu obligatoriu să meargă după sindromul ăla de turmă. Cei din jurul tău fac ceva bun sau rău, tu să faci la fel pentru că fac şi ceilalţi.

R: Cartea preferată?
A.V.: Zorba Grecul de Kazantzakis. Am văzut şi filmul, dar mi-a plăcut mult mai mult cartea. Am constat că ma identific cu multe din lucrurile de acolo.

Carte de vizită: Alex Vasilache, solistul formaţiei Jukebox, s-a născut la 8 august 1974. A urmat cursurile liceului Horia Hulubei din Măgurele. A absolvit Facultatea de Medicină, UMF „Carol Davila” şi este medic de profesie.

Trupa Atlantic Blue a fost formată la începutul anului 1998, iar la sfârşitul anului 2000 a devenit Jukebox. În cei aproape nouă ani de activitate s-au strâns aproape 1.000 de concerte susţinute live.
Formaţia se prezintă astfel:
Alex Vasilache – voce
Adi Tetrade – tobe
Viorel Dodoc – chitară
Andrei Apostol – chitară, voce
Alin Neagoe – bass, voce
Alexandru matei – clape, voce
Sergiu Moldovan – clape, voce, efecte speciale

Fotoreporter: Octavian Brezean

Alex de la JukeBoxAlex de la JukeBoxAlex de la JukeBoxAlex de la JukeBoxAlex de la JukeBox

Comments