Vine balul, bine-mi pare!

May 21, 2008 scris de  
In categoria High Fashion

petrecere-banchet.jpgFie că va avea loc la Casa Armatei, Marriot sau vreun restaurant de fiţe, banchetul de absolvire le da bătăi de cap reprezentantelor “sexului frumos”.

Cum pregătirile sunt deja pe ultima sută de metri, între o variantă de bac şi un chiul de la oră de romană, elevele claselor a XII-a mai dau o fugă prin mall-uri, să admire noile colecţii.

Pentru a capta admiraţia celor din jur, un întreg arsenal este bine pus la punct de către cochetele domnişoare, care îşi împart timpul între vizite la croitoreasă, shooping şi salon.

Alegerea vestimentaţiei este primă sarcină pe care o avem de îndeplinit. Încă de la început, este bine să ţinem cont de faptul că modelul ales trebuie să scoată în evidenţa atuurile siluetei noastre şi să ascundă imperfecţiunile.
proba-haine.jpgCe arată bine în vitrina magazinului nu înseamnă că va arata bine şi pe noi. Aşadar, nu va sfiiţi să probaţi cât mai multe modele! Totuşi, în privinţa rochiei, beneficiem de trei opţiuni: ori o cumpărăm direct din magazin, “de-a gata” şi, eventual, o mai ajustăm noi, ori apelăm la o croitoreasă.

În cel de-al treilea caz, există certitudinea că modelul ales va fi un exemplar unic, pe care îl vei purta doar tu.

Accesoriile vor fi cele care vor da un plus de strălucire ţinutei, prin urmare ele trebuie alese cu atenţie. Altfel, vor creea doar o notă discordantă în raport cu îmbrăcămintea. Şi cu ce se combină cel mai bine rochia dacă nu cu sandalele sau pantofii cu toc ?

Atentie, lungimea tocului trebuie aleasă cu grijă, pentru a nu avea o stare de disconfort în timpul petrecerii. Parfumul, machiajul şi coafura trebuie să se “asorteze” cu vestimentaţia aleasă. Şi nu întotdeauna ce este mai scump este şi mai bun sau frumos.

Când aţi terminat cu totul, aşezaţi-va în faţă unei oglinzi, verificaţi orice detaliu şi analizaţi-va cu exigenţă. Aspectul final trebuie să fie plăcut, dar impresionat totodată. Trebuie să emanaţi eleganţă şi bun gust.

În cele din urmă, dragele mele, nu uitaţi să luaţi cu voi, pe lângă rujul, fardul şi rimelul, buna dispoziţie, zâmbetul şi cheful de petrecere ! Şi nu uitaţi că o ţinută deosebită trebuie pusă în valoare. Iar singurele care o pot face sunteţi chiar voi.

Comments