Tot ceea ce este penibil

January 5, 2009 scris de  
In categoria High Fashion

In tot tumultumul cotidianului,in toata agitatia si aglomeratia sunt si persoane care isi i-au un ragaz si observa cu atentie ceea ce se intampla in jurul lor.Cauta,adulmeca si tintesc.Acestia se afla in cautarea cuvantului,expresiei,atitudinii,miscarii care ii inspira,enerveaza sau ii lasa chiar indiferenti.Fara a fii considerati dezaxati,ei asteapta in fiecare clipa sa fie impresionati de o situatie,oricat de penibila ar fii ea.

tipologii-de-oameni.jpg In cautarea expresiei sau cuvantului perfect,care stimuleaza,hunterii sunt dispusi sa faca orice.Uneori joaca roluri total diferite de personalitatea lor,se pun in situatii hilare.Nu le este strain sa intre singuri in penibil,doar pentru a provoca o reactie din partea celorlalti.
Dupa mine,oamenii sunt impartiti in mai multe tipologii:cei fara personalitate care imita,insa cand intampina un moment de sensibilitate,ies la iveala;cei care au fost candva pe val,insa peste care timpul si-a lasat serios amprenta si ii vezi avand atiduinea care i-a consacrat sau hainele cu care candva impresionau; cei in formare,cu un fundament sanatos,care indrumati de o mana buna,pot sa ajunga sus; cei care sunt echilibrati,evergreen,pentru care a gresi nu exista.

Nu este tocmai placut sa vezi aparitii de genul remake-uri nereusite,cand o persoana incearca sa se adapteze unui stil cunoscut si face din asta o vulgaritate;cel mai elocvent exemplu ar fii aparitiile lui Katie Price(Jordan) sau ale Pamelei Anderson care vor sa para adevarate staruri porno ca si Lolo Ferrari sau Ciciollina.

telefon.jpg Din seria vorbitului penibil,pot sa amintesc cuvintele si expresiile care contin diminutive: “mananca putina supica”,,”sa iti faci banutii tai”,”puiutul meu”,”papa putin”,”acest obiect este nou-nout”,”bebe mic” si cuvintele:ceiuc si papica.

Printre expresiile care enerveaza se numara si:”ia de dincolo ca e mai ieftin”,”suntem emo”, ”trendy-flendy”, ”see you later,aligator”. Alte lucruri nu tocmai placute ochiului sunt:sa mergi intr-un club,unde sa fie o piesa retro si tu,vrand parca sa areti ca nu ai venit sa te distezi ci ca sa impresionezi,iti misti mainile circular si iti duci mana la nas,ca si cum te-ai scufunda; sa imiti vocile personajelor animate celebre gen Donald; sa vorbesti sasait atunci cand exagerezi sau minti; sa ramai fixat pe o anumita expresie sau un obiect vestimentar,dupa ce te intorci dintr-o tara sau un loc unde ai fost plecat; sa vorbesti la telefon ca si cum ai vrea sa stie toata lumea discutia dintre voi.

In incercarea mea de a enumera cateva lucruri penibile,am omis intentionat,cele frecvente,de care ne ciocnim zilnic.Acestea au fost prea mult discutate,ca sa le mai aduc si eu in discutie.Prin acest articol nu am vrut sa jignesc sau sa exagerez,ci doar sa trag un semnal de alarma,sa izbucnesc.

Comments