Jurnalul lui Mrs. Blackwell

November 9, 2008 scris de  
In categoria High Fashion

fusta-mini.jpgUmbla o vorba prin popor care spune asa:”un artist/om este cu adevarat valorificat,atunci cand moare”.Veridicitatea acestei vorbe este demonstrata de foarte multe cazuri.As putea da un exemplu romanesc:Laura Stoica,aceasta fiind pretuita la adevarata ei valoare,abia dupa moarte.in timpul vietii,cine o mai invita la vreo emisiune sau vreun concert?!Cine ar fii organizat vreodata Festivalul de Muzica usoara Laura Stoica?Cati colegi de breasla ar fii mers la emisiuni pentru a vorbi despre calitatile ei,daca aceasta n-ar fii trecut in nefiinta?

Deoarece nu contest aceasta atitudine care,cred ca e unanima,m-am hotarat ca,la doua zile,de la moartea celui mai celebru critic de moda,pe numele sau,Richard Blackwell,sa scriu despre activitatea acestuia.Daca m-ati intreba daca cred ca valoarea acestuia a crescut acum,v-as spune raspicat DA.Tot ceea ce a scris mogulul modei,se vinde ca painea calda in aceste zile.

Mrs. Blackwell a fost primul jurnalist specializat pe moda si cel care a lansat moda rubricilor de bine si prost imbracate,din reviste.De-alungul timpului a devenit o persoana foarte influenta care,datorita criticilor vestimentare,atragea ura multor vedete.In fiecare an,celebrul jurnalist monden,lansa un top de temut:”Cele mai prost imbracate vedete ale anului”.Ultimul sau top,lansat la inceputulul anului 2008 arata asa:

1.Amy Winehouse
2.Mary-Kate Olsen
3.Fergie
4.Kelly Clarkson
5.Eva Green
6.Avril Lavigne
7.Jessica Simpson
sandale.jpg
8.Lindsay Lohan

Atunci cand facea critica vestimentara,Mrs. Blackwell facea comparatii care starneau rasul cititorilor.Cele mai elocvente exemple sunt:Barbara Streisand(“arata ca varianta masculina a nevestei lui Frankestein”),Meryl Streep(“seamana cu o tiganca pe care a abandonat-o caravana),Regina Marii Britanii(“o fii ea pomul de Craciun sau e doar un simplu clovn?”).
Printre jurnalistii celebrii de moda din lume se afla si Ann Wintour(Vogue America)si Anna Piaggi(Vogue Italia) care,sa speram ca nu vor fii legende doar dupa moartea lor.

Comments