Imbraca-te bine cu bani putini

January 8, 2010 scris de  
In categoria High Fashion

Ce preferi: să ai zece tricouri de la taraba din colţ sau patru tricouri de calitate? În plus, dacă ştii cum să “pândeşti” reducerile vei afla că nici nu e aşa greu să ai haine de „firmă”. Trebuie mai întâi să faci diferenţa dintre preţul pe care l-ai plăti în plus pentru o simplă etichetă şi între preţul plătit în plus pe calitate.

haine-faineAtunci când îţi alegi hainele uită-te atent la materiale şi la cusături. Chiar dacă un lucru e de firmă când vezi aţe atârnând din el ar trebui… să mergi în următorul magazin. Priveşte critic aspectul general al hainelor. Şi culorile sunt importante. Nu îţi crea singur bătăi de cap cu haine care îşi pierd culoarea după două spălări.

Cu cât materialul din care sunt făcute hainele se şifonează mai greu cu atât ele sunt mai practice. Un sfat pentru fete: hainele bine călcate purtate în partea de sus a corpului dau feţei un aspect mai neted!

Şi dacă vrei sa fii maestru în reduceri află că sezonul reducerilor de iarnă începe pe 15 ianuarie. Dacă ştii să cauţi, poţi găsi haine reduse şi cu 70 la sută. Dar trebuie să fii prevăzător, de obicei măsurile mici se termină primele. Ca să nu te trezeşti în faţa unui raft de haine măsura XXL ar trebui să ieşi la „vânătoare” cât mai repede, dacă se poate chiar de pe 15.

Nu te ghida după primul impuls! Dacă o bluză e cu 100 de lei mai ieftină nu înseamnă că ai dat lovitura. Promoţiile şi reducerile se bazează şi pe un impact psihologic. Evită ca atunci când ajungi acasă să îţi dai seama că nu ai unde să te îmbraci cu ce ţi-ai cumpărat sau că nu se asortează cu nimic din ce găseşte în şifonierul tău.

haine-aruncate-pe-patSe presupune că hainele reduse sunt cele din colecţia trecută. Aşa că înainte să-ţi iei o geacă doar pentru că e la jumătate de preţ, gândeşte-te dacă o vei mai purta şi la anul. În general, e bine să-ţi iei de la reduceri haine care nu demodează rapid. Un paltonaş clasic, o pereche de blugi sau o cămaşă pot fi mereu la modă.

Ai grijă şi la accesorii, pentru că şi ele beneficiază de reduceri! Poate că ştii că nu mai e nevoie să-ţi asortezi poşeta cu pantofii. Dar ar trebui să-ţi asortezi medalionul cu cerceii. Altfel s-ar putea să te trezeşti că ai o pereche de cercei verzi, un medalion albastru şi o brăţară cu pietricele maro pe care vrei să le porţi cu o rochie roşie. Ca să nu mai amintim de cazul în care cerceii sunt în formă de fluture iar medalionul în forma de stea.

Comments