Despre coolhunting

April 9, 2009 scris de  
In categoria High Fashion

coolhunterTermenul de coolhunting (cautator de lucruri noi ,cool) a fost inventat de catre Nancy White, jurnalista revistei “Harper’s Bazar”.
Coolhuntingul nu exista ca meserie in Romania si nu cred ca va exista in viitorul apropiat, deoarece nevoia de nou si de informatie nu este la fel de intensa ca in alte tari .
Intuitia este calitatea de baza pe care trebuie sa o detii pentru a fi un coolhunter. Deoarece acestea nu cauta ceea ce e nou doar in imbracaminte,c i si in atitudine si limbaj, voi face un top a tot ceea ce este OUT.

Top- Ce este out in atitudine si limbaj

1.Diminutivele gen “puiut”,”papica” etc.

2.Atunci cand ai facut un lucru si vrei sa-l afle cineva, sa incepi sa-i spui persoanei de langa tine:”vai ,a fost groaznic la casting” ,convins fiind ca o terta persoana te va intreba despre ce este vorba .

3.Atunci cand esti intr-un loc strain (de exemplu o tara ) sa folosesti in mod repetat expresiile din limba respectiva, pe care le-ai retinut din filme sau muzica.

4.Sa folosesti expresii in engleza, pentru a da culoare unei povesti.

5. (Fetele) sa se pisiceasca si sa raspunda la salut cu “miau” !

6.Sa glumesti sec mai mult de 3 minute.

7.Atunci cand participi la vreun eveniment, unde tu vei fi centrul atentiei ,sa spui ca iti e rau ,sau cat esti de obosit. Astfel te refugiezi, te victimizezi inutil.

8.Sa ai o atitudine plina de tupeu si la petreceri sa te dezlantui folosind expresii gen “lume” sau “rupere”.

9.Sa te lauzi cu numerele de telefon ale vedetelor , pe care le detii in agenda telefonului (desi stii ca nu le vei suna niciodata cu un scop serios).

10.Atunci cand cineva iti face o favoare ,sa “lasi garda jos” in fata acelei persoane ,sa glumesti si sa pari cel mai de treaba om pe care l-a cunoscut .

11.Sa te ambitionezi sa fii adeptul unui stil/curent, chiar daca vremea sa e de mult apusa si te face sa pari chiar hilar.

Comments