Decadenta sau noul must

December 8, 2008 scris de  
In categoria High Fashion

Reprezinta una dintre cele mai importante tendinte ale sezonului.O regasim in filme,in campanile de moda,in atitudine,in limbaj.Coolhunterii o dau drept “the new shit”!Printre cele cinci fete ale modernitatii se numara modernismul,avantgarda,decadenta,kitsc-ul si postmodernismul.

decadenta.jpgOpulenta si decadenta merg mana in mana,deoarece,ambele reprezinta ascensiunea,progresul si bogatia.Declinul si coruptia reprezinta sinonime pentru acest manifest care a acaparat intreaga suflare.I.D. Sarrieri a fost brandul care a promovat cel mai bine aceasta tendinta,prin colectia “Clandestine”.

Ursulla Andrews,Brigitte Bardot,Elizabeth Taylor sunt cateva dintre cele mai mari sustinatoare ale decadentei,atat prin imagine,cat si prin stilul lor de viata trepidant.Diamante,inele,rochii ,tot ceea ce tine de opulenta se regaseste in lookul lor.

Coolhunterii sustin ideea cum ca atitudinea decadenta este cea mai importanta,inainte de imagine.Daca porti o rochie incarcata si plina de cristale,asortata cu un diamant imens,asta nu inseamna ca respecti tendinta….in primul rand trebuie sa fii somptuos,sa fii monden,sa crezi ca cea mai mica rusine de care ai putea avea parte ar insemna “sinuciderea ta sociala”.

Serialul “Dinastia”,unde aceasta atitudine este des intalnita, este un manual elementar pentru opulenta. Karl Lagerfeld este un alt sustinator dinastia.jpgvehement,look-ul sau fiind cel care indruma acest lucru:ochelari tip John Lennon ,fumurii,camasi cu brose,fracuri,centuri din dantela in talie si poate cel mai important accesoriu…BASTONUL(acesta reprezinta puterea cu care se poate impune cineva) cu capatul aurit sau argintat.

Nu trebuie sa ne intoarcem in timp cu douazeci de ani pentru a putea retrai aceasta atitudine.Cercurile cele mai high fac din acest lucru un mod de viata.Si sa nu credeti ca au conturile foarte mari….In acest context putem observa necesitatea second-handurilor si a targurilor vintage.

Pentru a nu da in alte sfere,incercand sa se imbrace decadent,femeile pot sa apeleze la o combinatie clasic-decadenta.O rochie cu umerii imensi,cu un decolteu adanc si o terminatie in forma de coada-de- sirena,ar putea fii asortata cu cu niste manusi mate,lungi,pana la jumatatea mainii sau cu bijuterii opulente,dupa caz.

Daca credeti ca,barbatilor le este mai usor sa adopte acest stil,va inselati amarnic…Vi l-ati fi imaginat pe Karl Lagerfeld purtand pantaloni gangsta si un tricou larg in acest context?!Cred ca acest lucru ar fii reprezentat “Caderea Bastionului” pentru intreaga lume. Smokingul,manusile din piele fina,cizmele de calarie,camasile cu fante,bijuteriile masive si perucile ondulate sunt atributele acestui stil vestimentar.

Muzica decadenta este variata.Putem sa-i amintim pe Bloody Beetroots,Alla Nazimova,Hazel O’Connor sau Mortiis,artisti care inspira aceasta miscare.
In domeniul artei putem sa vorbim despre Baudelaire,Nietsche si Kierkrgaard,prin poezia abstracta si speptica.

Fie ca traim in secolul 21 sau in secolul 14,decadenta este omniprezenta…o regasim in atitudine,limbaj,look si in cele mai simple lucruri care ne inconjoara.Si nu trebuie sa fim milionari pentru a fii asa,este suficient sa ne comportam ca atare,iar lucrurile vor veni de la sine,la fel ca si in orice alt domeniu.

Comments