Uniformele din liceu

April 23, 2009 scris de  
In categoria Gossip

uniformaDe câte ori nu aveai un sentiment de admirație, atunci când te întâlneai cu ”găști” de liceeni pe stradă?…și mai ales că toți aveau faimoasele uniforme după care îi recunoșteai! Știai deja la ce liceu vrei să mergi: la cel cu sacouri gri și fuste vișinii…sau poate că e frumoasă și cămașa fetelor ce chicotesc pe banca din parc…dar emblema de pe sacoul băieților ce aleargă pe bulevard? Bine, poate că nu erai hotărât la ce liceu, dar de un lucru erai sigur , trebuia să aibă unifornă!

Anii au trecut, și mintea ți s-a mai ”copt” puțin. Da, ai ajuns la liceul cu uniformă, de care la început erai mândru…dar, acum tot ce ai vrea ar fi să nu trebuiască sa scoți din nou din dulap eterna cămașă și sacoul spălăcit de vreme!

Pășești în liceu, toți sunteți la fel…unde e identitatea fiecăruia, unde e personalitatea și unde e amprenta fiecăruia? Știi foarte bine că fiecare dintre elevii liceului simte același lucru referitor la uniformă, și totuși o poartă, de ce? Să fie oare pentru că e impusă sau pentru că îi reprezintă? Să fie oare pentru că unii profesori își exercită autoritatea față de cei ce nu au uniformă sau pur și simplu comoditatea de a se supune legilor?

Și totuși – sunteți un ”tot unitar”, simți asta de fiecare dată când te întâlnești cu o uniformă de a ta prin oraș, vi se intersectează privirile și vă înțelegeți dintr-o dată. Și ce plăcut e sentimentul, atunci când te întâlnești cu o uniformă de la liceul rival! imediat vă scoateți colții și vă aruncați priviri sugestive, deși nu aveți nimic unul cu altul, pur și simplu reprezentați o instituție diferită. Așa ajungi să realizezi că ai responsabilități – o dată ce ai îmbrăcat uniforma – nu mai e vorba doar de tine ci de întreg liceul!

În ciuda acestor lucruri, când ești în interiorul zidurilor reci, te simți un simplu pion, ești la fel cu restul, sufletul și personalitatea îți sunt încătușate ca într-o cămașă de forță. Te confunzi în mulțime fără să te afirmi cu nimic, ești doar o uniformă , identică cu altele 1000…dar o porți, pentru că știi că este o mască a lumii, pentru că știi că este o trambulină ce te va propulsa pe culmi înalte și pentru că, tu nu ești la fel , tu ești o uniformă personalizată într-o uniformizare standardizată!

Comments