Suntem oameni

February 9, 2009 scris de  
In categoria Gossip

Indiferent de statutul social, banii de buzunar, notele la mate sau aspectul fizic suntem oameni. Toti ne atribuim unii atora titlul acesta. Dar ce inseamna sa fi om? (Sa raspundeti, va rog!)

in-iarba.jpgS-ar putea da o reteta in urma careia este “fabricat” omul? 🙂 Daca da, eu as vede-o astfel:

30% inteligenta 29% iubire 28% indignare 10% complexitate 3% ipocrizie

Sau poate este doar trup si suflet. Ar fi prea putin totusi. Cred ca este mult mai mult decat atat. Mie mi se pare o fiinta incredibila pentru ca omul este afectiune, ignoranta, plictiseala, dorinta, sinceritate, neputinta, comunicare, ambitie, prietenie, demnitate, dispret, furie, romantism, tradare, sensibilitate, durere, zgarcenie etc. As putea continua la infinit, dar cred ca ati prins ideea.

Cel mai interesant mi se pare faptul ca un om poate avea mai multe stari, insusiri contradictorii in acelasi timp si acestea nu se amesteca totusi.

Toti oamenii vorbesc despre oameni. Nu conteaza daca despre ei insisi sau despre alti oameni, dar fie ei avocati, gradinari, chelneri, informaticieni, tot vorbesc despre oameni.  Nici timpul sau locul nu conteaza. Oricand, oriunde este cel mai potrivit sa incepem sa vorbim despre oameni.

Poti cunoaste pe deplin un om? Ma cam indoiesc, data fiind continua schimbare a omului. Omul nu ramane niciodata acelasi multa vreme pentru ca se plictiseste. Parca mereu vrea ceva nou. Nici macar pe noi insine nu ne putem cunoaste deplin pentru ca uneori suntem atat de prostuti incat ne mintim singuri. ;))

Cred ca asta e. Cred ca nu ne ramane decat sa ne iubim. Si totusi, daca nu reusim sa ne iubim intre noi, macar pe noi insine sa ne iubim, caci:

Acela care nu se iubeste pe sine nu stapaneste nimic pe lumea asta.” [Giovanni Boccaccio]

Comments