Subiectele pentru BAC 2008

March 8, 2008 scris de  
In categoria Gossip

bac.jpgPrima sesiune a examenului de Bacalaureat, ediţia 2008, va fi susţinută în perioada 23 iunie – 9 iulie, iar a doua între 18 august şi 1 septembrie. Înscrierile pentru examene se vor face între 1 şi 9 mai.

Calendar

1-9 mai – înscrierea candidaţilor
13 iunie – încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a
23 iunie -3 iulie – probele de examen
5 iulie – afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor
7 – 8 iulie – rezolvarea contestaţiilor
9 iulie – afişarea rezultatelor finale

Probe de examen

– limba şi literatura română – oral
– limba şi literatura maternă – oral
– limba şi literatura modernă – oral
– limba şi literatura română – scris
– limba şi literatura maternă – scris
– proba obligatorie a profilului – scris
– o probă la alegere din aria curriculară – scrisă sau practică
– o probă la alegere din afara ariei curriculare – scrisă sau practică
Elevii care vor susţine Bacalaureatul în iunie pot accesa pe internet, la adresa www.subiecte2008.edu.ro, subiectele pentru examene.

La fiecare examen, absolvenţii de liceu vor avea de rezolvat o variantă completă, formată din trei subiecte. Anul acesta, Ministerul Educaţiei a postat câte 300 de subiecte pentru fiecare disciplină, de trei ori mai multe variante ca în 2007. În ziua examenului, din cele 300 de subiecte vor fi extrase trei, care vor forma o variantă completă.

Potrivit Ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, decizia a fost luată pentru a evita situaţia de anul trecut, când elevii au copiat rezolvările subiectelor din culegerile scoase pe piaţă de edituri. Până în prezent au fost prelucrate aproximativ 170.000 de subiecte pentru toate disciplinele.

Subiectele vor fi supuse dezbaterii publice timp de 30 de zile şi vor putea fi contestate şi modificate, în cazul în care vor fi greşite.

Comments