Şcoală de IT fără profesori

March 20, 2008 scris de  
In categoria Gossip

qwerty.jpg

Primul concurs de IT organizat exclusiv de elevi se va desfăşura în perioada 21 – 23 martie 2008, la Botoşani. Aflat deja la cea de-a doua ediţie, Concursul de informatică aplicată „GrepIT – Schimbă culoarea viitorului” a luat naştere fără implicarea cadrelor didactice sau a instituţiilor de învăţământ.

Pentru ediţia din acest an au fost anuntate şapte categorii competiţionale, organizate pe două niveluri:

Liceul: Pagini web; Soft educaţional; Soft utilitar; Media (grafică digitală, fotografie digitală, imagini create/ editate utilizând programe specializate, prezentări multimedia, aplicaţii pentru telefoane mobile);

Gimnaziu: Webdesign (site-uri realizate în HTML); Soft educaţional; Imagini realizate în Paint pe tema „Eminescu şi IT-ul”.

Istoric. Grupul Elevilor Pasionaţi de IT (GREP-IT) a fost înfiinţat pe 16 august 2007, în urma unei conferinţe despre web design. Conferinţa a avut ca participanţi elevi din diferite licee botoşănene, premianţi la diferite concursuri de informatică şi cu o pasiune comună pentru domeniul IT.

Ediţia GrepIT 2007 a constituit startul efectiv al proiectului şi a constat într-un concurs de informatică aplicată care s-a desfăşurat la nivel local. Ideea a fost preluată de foarte multe echipe de elevi din afara judeţului Botoşani, iar concursul s-a transformat încă de la prima ediţie într-un eveniment naţional, cu 34 de participanţi din 6 judeţe.


Scop. Misiunea principală a grupului GrepIT este de a realiza comunităţi de practică, susţinute de întâlniri periodice faţă-în-faţă, pentru a sprijini elevi din şcoli şi licee în parcursul lor de formare de excelenţă în domeniul IT.

Pentru detalii, vizitaţi site-ul www.grepit.info.

Comments