Sclavul Soarelui

September 7, 2009 scris de  
In categoria Gossip

Ce s-ar intampla daca maine ar muri Soarele? Sa zicem ca in seara asta mergem la culcare si maine dimineata Soarele refuza sa rasara. S-a saturat sa ofere caldura si lumina atator oameni care distrug echilibrul ce ne-a fost oferit neconditionat. Oare si-ar face cineva griji pentru absenta Soarelui? Cei bronzati si-ar purta bronzul ca pe cea mai dulce dintre amintiri si ca pe cel mai merituos trofeu.

plajaDupa ce ne-am lua privirea de la cer si ne-am reveni din uimire, probabil am incepe sa ne punem intrebari. Cum ne descurcam noi fara Soare? Unele tari se bazeaza aproape total pe Soare pentru energie electrica si luminoasa, utilizand panouri solare. Lor sigur le-ar fi cel mai greu, dar chiar mai departe de necesar, ne-am putea obisnui sa traim fara Soare?
Am putea accepta sa vedem numai nori, picaturi de ploaie si fulguieli timide albe?
Sunt sigura ca am fi raciti mult mai mult des, am sta mult mai mult in casa si am fi mult mai des deprimati fara Soare.

Uneori, cand esti trist, un cer insorit iti poate ridica infinit moralul. 🙂

Fara Soare parca nici vacanta de vara (acum pe sfarsite), nu si-ar mai avea rostul pentru ca nu mai exista vara in sine. Iti dai seama? Nu mai mergem la mare, sau daca mergem nu ne scaldam in ea, nu ne mai ingropam in nisip, nu mai mergem pe strand, nu mai purtam haine subtiri.

Ma intrebam intr-o vreme ce parere ar avea niste nepamanteni daca ar veni pe Pamant si ar nimeri pe o plaja plina. Varianta cea mai plauzibila pe care am vazut-o este ca ar ramane socati de cat de ridicoli suntem. Pe bune, stam ore intregi, adeseori nemiscati, asteptand o reactie naturala, de protejare a pielii: bronzul. Adoram asta, sa ne incingem trupurile pana aproape ne prajim. Si de ce facem asta? Pentru ca bronzul arata bine, este sexy, pentru ca ne place sa ne admiram si sa fim admirati. Deci totul porneste din dorinta de a avea un aspect fizic cat mai placut pentru ca oamenii frumosi au numai de castigat, nu?

Ah, suntem sclavii Soarelui!

Comments