Rezultatele de la Evaluarea Nationala 2011

June 24, 2011 scris de  
In categoria Gossip

Astăzi s-au afișat rezultatele de la Evaluarea Națională 2011. Personal nu sunt absolut de acord cu noul sistem de admitere la liceu. Preferam varianta clasică în care fiecare elev își evalua puterile și mergea la un liceu de prestigiu sau la unul de cartier. Mă refer mai exact la anii ’94-’98, când te prezentai frumos cu un pix și un ceas și intrai în examen. Urmau trei ore în care îți cam decideai singurul viitorul. Fără computer, fără camere de supraveghere, fără telefoane mobile, pagere sau alte gadgeturi. Cred că a fost cel mai performant sistem de admitere. Dacă erai sigur pe tine te duceai la un liceu de top, dacă știai că scârțâi la unele materii te duceai la un liceu mai modest. Se evitau astfel cazurile de elevi din Mehedinți, Ialomița sau Giurgiu, slabi pregătiți, care să invadeze marile orașe.

A urmat apoi perioada cu Examenul de Capacitate… O combinație nereușită, urmată apoi de o nouă triere la liceul la care te înscriai.

S-au schimbat partidele, s-au înlocuit miniștrii și s-a adoptat noua variantă cu Evaluare Națională… cea mai proastă din toate combinațiile posibile. Deși se vrea motivarea elevului pe o perioadă lungă de timp (valoare esta dată și de constanță, nu?!), evaluarea națională nu prea transmite credibilitate. Nici părinților, nici elevilor și nici nouă celor mai în vârstă puțini.

Revenind la rezultatele de la Evaluarea Națională 2011, sunt curios cum au fost notele,ce gândesc viitorii liceeni, ce cred părinți, ce spun profesorii.

Așadar, vă invităm să vă expuneți punctul de vedere prin comentarii pentru a ne face o idee despre această evaluare natională.

Comments