Revoluția începe cu Daniel Funeriu!

July 4, 2011 scris de  
In categoria Gossip

Buba neagră și urât mirositoare, denumită învățământ precar, trebuia să se spargă demult! A fost nevoie de un tip mic de statură,devenit peste noapte “persona non grata”, școlit afară și pe nume Daniel Funeriu ca revoluția aceasta să înceapă. Au trecut 21 de ani de când școala asta care produce șomeri și căpșunari să fie zguduită din temelii de un examen nicidecum devastator, dar cu niște rezultate catastrofale.

Probabil toată lumea s-a săturat de politicieni analfabeți, de medici incompetenți, de polițiști corupți, de magistrați mânjiți, de jurnaliști retardați, de milioane de studenți deveniți intelectuali peste noapte. Toată mocirla asta socială în care ne zbatem cu nonșalanță de mai bine de două decenii este perfect ilustrată de notele obținute la Bac 2011. Fie că ne supără, fie că nu, fie că suntem în tabăra părinților ori a nefericiților căzuți, acesta este adevărul! Suntem în situația aceasta pentru că ne-am obișnuit de mici să furăm (am avut și exemple multiple…de la comuniștii nenorociți care au preluat cu forța avutul și pământurile și până la conducătorii iluștrii din zilele noastre care ne-au guvernat), pentru că am urât munca, pentru că ne-am obișnuit să cumpărăm diplome și profesori, pentru că n-am avut respect nici față de noi și nici față de alții, pentru că am crezut că totul ni se cuvine dacă “tati” are bani și relații… De carte ne-a durut în c@#, mașinile, femeile, barurile, cluburile, discotecile au devenit mult mai atractive. Era firesc ca nota de plată să vină la un moment dat. Nu se aștepta însă nimeni ca Daniel Funeriu să miște ceva…

Sunt curios doar cât va dura această minune pe plaiurile mioritice?! Ce se va întâmpla în sesiunea din toamnă, cât timp va mai trece până Daniel Funeriu va fi debarcat, ce se va întâmpla cu acei profesori care cer salarii mai mari, dar ai căror elevi au fost dezastru, și nu în cele din urmă ce se va alege de cei 65 de elevi care au obținut media zece și pe care îi felicit cu respect?!

O serie de întrebări al căror răspuns ni-l va revela timpul. Cert este că revoluția începută de Daniel Funeriu în al 13-lea ceas, dacă nu va fi continuată nu va reprezenta nimic mai mult decât începutul sfârșitului.

PS: Am văzut o serie de interviuri la Tv, cu diverși puști debusolați care au picat Bacul și sincer nici unul nu m-a convins că ar fi meritat să fie în tabăra promovaților!

Comments