Proiect european destinat tinerilor la Tulcea

November 17, 2015 scris de  
In categoria Gossip

Asociația Oamenii Deltei găzduiește în Tulcea, în această perioadă, un nou proiect european. ”Branding for Youth Work and Youth Organisations” este un curs de formare la care participă 23 de lucrători de tineret din Bulgaria, Cipru, Lituania, Macedonia, Polonia, România si Turcia.

Corina Belea, managerul proiectului declară ”Avem nevoie să atragem atenția publicului asupra importanței pe care o au organizațiile de tineret în dezvoltarea tinerilor. Importanța voluntariatului în procesul lor de dezvoltare și rolul lucrătorului de tineret sunt prea puțin cunoscute. Organizațiile trebuie să descopere cum pot să atragă tinerii în activitățile lor și cum se pot promova.”

Programul cursului de formare se derulează pe perioada a șase zile în orașul Tulcea. Acesta include sesiuni care au scopul de a oferi informații utile membrilor organizațiilor de tineret în domeniul promovării ONG-urilor, atragerii de voluntari și a implementării de programe de educație non-formală pentru tineri.

Sesiunile sunt bazate pe principiile educației non-formale și includ metode creative  de învățare. În același timp, proiectul are o componentă de dezvoltare a creativității și a extinderii orizontului cultural și social al participanților.

Activitățile sunt pregătite și susținute de profesioniști din domeniul marketingului, managementului ONG-urilor și lucrului de tineret.

Scopul proiectului este creșterea vizibilității importanței organizațiilor de tineret, a voluntariatului și a educației non-formale.

 

Proiectul se desfășoară până în luna martie 2016, perioadă în care vor avea loc diferite activități de promovare a educației non-formale și a voluntariatului. Cursul de formare propriu-zis are loc în perioada 17-24 noimebrie în orașul Tulcea.

Participanții la curs vor crea strategii pentru a promova educația non-formală, voluntariatul și importanța lucrului de tineret în comunitățile din țările lor.

Pe termen lung proiectul își propune să crească valoarea organizațiilor non-guvernamentale de tineret prin îmbunătățiea competențelor membrilor acestora.

Proiectul este implementat de voluntarii asociației „Oamenii Deltei” alături de asociațiile partenere: Alternativi Internațional din Bulgaria, PlanBe, Plan it Be it din Cipru,  Youth Council Next Generation din Macedonia, Rokiskio jaunimo centras din Lituania, Stowarzyszenie Opus Humanum din Polonia și O2 Turizm ve Genclik Dernegi din Turcia.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus + – Acțiunea Cheie 1.

 

Persoana de contact:

Corina Belea – Coordonator proiect

Email: asociatiaoameniideltei@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Comments